Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ Εκτύπωση E-mail
22.10.07

Του Σάκη Σερέτη

 

Φεύγοντας κάποιοι Ομογενείς το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου απο το Σταθάκειο κέντρο,οπου πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,εδειχναν φανερά απογοητευμένοι για την εικόνα της αποσύνθεσης που παρουσιάζει ο οργανισμός.

Πέρασαν αρκετές ημέρες απο την ματαίωση του πολυδάπανου “συνεδρίου”και ενώ πριν απο την γενική συνέλευση, οι δηλώσεις κάποιων μελών του παρόντος Δ.Σ.εδειχναν οτι θα βγουν ανοιχτά και θα καυτηριάσουν τις παρανομίες της οργανωτικής επιτροπής, παραδόξως τήρησαν σιωπή ιχθύος συμβάλλοντας  ετσι στην επιχείρηση της απόκρυψης που επικράτησε σαν κοινή γραμμή πλεύσης.

Οταν αποκαλύφθηκαν τα ανούσια επικοινωνιακά τερτίπια καθώς και η αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων του ταμείου της παρέλασης,αρκετοί απο τους αυτοδιόριστους συμβούλους της Ομοσπονδίας, διατυμπάνιζαν την αντίθεση τους με αυτή την κατάσταση και διέδιδαν οτι θα καταγγείλουν ενώπιον της γενικής συνέλευσης,ολες τις   παράνομες πράξεις που οπως έλεγαν, εγιναν πίσω απο την πλάτη τους.

Ομως η σούπα της διαφάνειας αποδείχθηκε οτι πάγωσε ξαφνικά και στο πιάτο μας, εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά  η συνάφεια  της υποκρισίας και της σκοπιμότητας, που συνδέει άρρηκτα την πλειοψηφία των αυτοδιόριστων παραγόντων της “κραταιάς”.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση των μελών της Ομοσπονδίας ,υποτίθεται πως θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους απληροφόρητους και εξαπατημένους συμβούλους,να εκφράσουν την αντίθετη άποψη και να ζητήσουν εξηγήσεις απο τους υπεύθυνους,δείχνοντας ευαισθησία και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς όμως τίποτα  δεν έγινε και τα πολλά λόγια ,μετατράπηκαν σε ακάλυπτες επιταγές, αποδεικνύοντας οτι η ευαισθησία σκόνταψε πάνω στην υποκρισία και οι όποιες αντιστάσεις, διαλύθηκαν στην λογική της παραμονής των αυτοδιόριστων στις καρεκλίτσες της εξουσίας.

Ακλόνητος ο “πρόεδρος”της Ομοσπονδίας κ.Ν.Διαμαντίδης,εστελνε απο το μικρόφωνο ισχυρές δόσεις υποκρισίας για την ενότητα ,ενω παράλληλα αφαιρούσε τον λόγο σε κάθε “αντιφρονούντα”,που θα μπορούσε να εκφράσει την αντίθετη άποψη.

Η ανάγνωση των πρακτικών της προηγούμενης γενικής συνέλευσης,άφησε μια περίεργη δυσοσμία οσον αφορά τις ηλεκτρολογικές εργασίες, που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ο κ.Ν.Διαμαντίδης και η παρέα του και επειδή χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει, ας μας εξηγήσουν γιατί η Ομοσπονδία απέρριψε την δωρεάν προσφορά του κ.Π.Γαλάτουλα και  προσέλαβε κάποιους άλλους ,οι οποίοι σημειωτέον δεν εχουν τελειώσει ακόμα την δουλειά .

Ομως κύριε πρόεδρε,οταν με οδηγό τον αυταρχισμό και την δίψα για  αυτοπροβολή, συμβάλλεις άμεσα με εγκληματικές παραλήψεις στο σκάνδαλο του “συνεδρίου”,δεν μπορείς να στέλνεις έτσι απλά τον λογαριασμό στα μέλη της Ομοσπονδίας πρός έγκριση,πολύ περισσότερο δε, οταν δεν έχει ελεγχθεί απο τα αρμόδια όργανα .

Οσον αφορά τα υπόλοιπα πρώην  ευαίσθητα “μέλη” του Δ.Σ., που έχουν στραμμένα τα ματάκια τους στην  καρέκλα της επανεκλογής  και γιαυτό σωπαίνουν,πρέπει να ξέρουν οτι η επιλεκτική αμνησία που τους κυρίευσε ξαφνικά,δεν θεωρείται προσόν επανεκλογής και το μερίδιο ευθύνης που τους αντιστοιχεί θα τους αποδωθεί πολύ σύντομα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=662&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 06.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >