Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κάρολος Παπούλιας: Η οικονομική κρίση να μη γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας
Κάρολος Παπούλιας: Η οικονομική κρίση να μη γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
24.07.11

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τα τραγικά γεγονότα της Νορβηγίας και την αλληλεγγύη του προς τον νορβηγικό λαό και συνέχισε με εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας.

«Εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη κάνει περισσότερα από όσα τους αναλογούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους. Είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες με βαρείς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού είτε αποτελούν κομμάτι της αφορολόγητης μεσαίας τάξης. Δεν δέχομαι ότι είναι ανίκητη η παραοικονομία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
enet
Την προτροπή του να μη γίνει η οικονομική κρίση, κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και εν τέλει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας, εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας. «Ένας από τους μεγάλους κινδύνους σήμερα είναι η διέγερση αντανακλαστικών, φοβικών, μισαλλόδοξων, ακόμη και βίαιων, αντί του ορθού λόγου και της ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων. Ένα κράτος που λειτουργεί, ένα πολιτικό σύστημα με αυτοσεβασμό, τα αποτελέσματα στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη και ένα εθνικό σχέδιο με αρχή μέση και τέλος αποτρέπουν το εφιαλτικό ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, μίλησε για ένα «βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που έγινε, αν και με μεγάλη καθυστέρηση», ενώ έκανε λόγο για διαρκή και όχι μάταιο αγώνα για τις κατακτήσεις που διεκδίκησε το αντιδικτατορικό κίνημα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Η τελετή που φέτος πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου, ήταν ιδιαιτέρως λιτή και οι παρευρισκόμενοι εμφανώς λιγότεροι. Δεν παρευρέθησαν, όπως είχαν δηλώσει, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, καθώς και 41 αντιστασιακοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Κάρολο Παπούλια με επιστολή τους.

enet

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6613&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote