Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: «Όχι» στην αναδιάρθρωση
Μέρκελ: «Όχι» στην αναδιάρθρωση Εκτύπωση E-mail
17.07.11

Το ότι δεν επεξεργάζεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο ARD, προσθέτοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει "μεσοπρόθεσμα" τη δική της υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

 

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110602/engine/newego_LARGE_t_1101_53551649_type12128.jpg"Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα και μια αναδιάρθρωση, όπως αναφέρεται διαρκώς, έχει επίσης την αρνητική επίπτωση ότι οι χώρες πιθανότατα δεν θα καταβάλλουν και πολλή προσπάθεια πλέον", δήλωσε η κ. Μέρκελ, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους.

"Δεν εργάζομαι (προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης). Κάνουμε το παν για να αποφύγουμε κάτι που είναι ακόμα σκληρότερο, όμως δηλώνω ξεκάθαρα πως η εμπλοκή των ιδιωτών πιστωτών δείχνει πως έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, λόγω των πολύ, πολύ υψηλών χρεών", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Διαμήνυσε πάντως ότι η έκτακτη σύνοδος της Πέμπτης θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. "Θα μεταβώ μόνον αν υπάρχει αποτέλεσμα", είπε η κ. Μέρκελ. Σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσε το πρόγραμμά της έτσι ώστε την Πέμπτη να έχει στη διάθεσή της χρόνο.

Κατά την καγκελάριο υπάρχει μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών και υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο βαθμό ανταγωνιστικότητας των χωρών. Κατά συνέπεια, αυτό που πρέπει να γίνει είναι μείωση του χρέους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Επίσης, η καγκελάριος εκτίμησε ότι στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη γερμανική βουλή το φθινόπωρο για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία και δεν θα χρειαστεί να καταφύγει στη σύνδεση της έγκρισης του πακέτου με ψήφο εμπιστοσύνης στην καγκελάριο.

Επίσης, στη σημερινή της συνέντευξή στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Ευρώπη "είναι σημαντικό, μεσοπρόθεσμα, να έχει και η Ευρώπη επίσης μια υπηρεσία αξιολόγησης. Οι Κινέζοι έχουν πλέον μια υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας", τόνισε, εκτιμώντας ότι "μια τέτοια υπηρεσία θα πρέπει να δημιουργηθεί από "την ευρωπαϊκή οικονομία" και όχι από τα κράτη".
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6597&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote