Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
09.07.11

Του Σάκη Σερέτη

Μια σειρά από σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Ομογενείς της ευρύτερης περιοχής, περιείχε η ατζέντα της προγραμματισμένης συνάντησης του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, με τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη και την πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας το πρωί της 7ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας φάνηκαν ιδιαίτερα προετοιμασμένοι για αυτή την συνάντηση, της οποίας η αιχμή αφορούσε στην εξεύρεση αθλητικών χώρων για την νεολαία της ευρύτερης περιοχής.
Για τον σκοπό αυτό, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, παρουσίασε αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν τον προτεινόμενο χώρο και υπενθυμίζοντας την ανυπαρξία αθλητικών χώρων στην περιοχή, ζήτησε από τον κ. Μιχάλη Γιάνναρη και την κ. Αραβέλλεα Σιμωτά, να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο προτεινόμενος χώρος αφορά ένα οικόπεδο ικανοποιητικών διαστάσεων, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα άρτιο γήπεδο ποδοσφαίρου με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.
Βρίσκεται δε στην περιοχή της Αστόριας και η απόκτηση του, θα αποτελούσε μια πολύ καλή λύση για τις αθλητικές δραστηριότητες των νέων της περιοχής μας.
Ο γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον και υποσχέθηκαν αφού εξετάσουν τα δεδομένα ιδιοκτησίας του οικοπέδου να επανέλθουν.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ανέφερε ότι η Ομοσπονδία θα αναλάβει τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης του χώρου, ενώ ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας εξέφρασε την θέληση του οργανισμού, να διοργανώσει στο άμεσο μέλλον τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου για τα παιδιά της περιοχής.
Ένα άλλο θέμα που ετέθη υπόψη των πολιτικών, αφορά στα αυστηρά μέτρα στάθμευσης των αυτοκινήτων και την επιβολή πολλών χρηματικών προστίμων, ιδιαίτερα τις ημέρες των θρησκευτικών εορτών, όπου χιλιάδες ομογενείς από διαφορετικές περιοχές, επισκέπτονται την Αστόρια.
Ο κ. Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ελέγχου των επίσημων στατιστικών στοιχείων, από τα οποία θα μπορούν να προκύψουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα .
«Δεν ζητούμε επιλεκτική μεταχείριση, αλλά μια ίση και δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες αρχές»,τόνισε με νόημα.
Ο γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, υποσχέθηκε να κοιτάξει τα στατιστικά στοιχεία και εφόσον προκύψει αυξημένος αριθμός κλήσεων κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εορτών του Ελληνισμού, θα κινηθεί για την εξεύρεση της κατάλληλης λύσης.
Ένα τρίτο εξίσου σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, αφορά στην δημιουργία ενός Ελληνικού Πολιτιστικού κέντρου, για το οποίο οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας έχουν κάνει τις προκαταρτικές ενέργειες για τον απαιτούμενο χώρο, τον οποίο και πρότειναν στους συνομιλητές τους, προκειμένου να εξετάσουν και αυτή την προοπτική.
Για τον σκοπό αυτό, καθώς επίσης και για την προώθηση των υπολοίπων προγραμμάτων τους,οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκη, σκέπτονται να καλέσουν σε μια συνάντηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να τους εκθέσουν τα σχέδια τους και να ζητήσουν την ενεργή συμμετοχή τους στην υλοποίηση των οραμάτων για τον Ελληνισμό της περιοχής.
«Μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες και τους στόχους σας, για να μπορέσουμε και εμείς να τις υποστηρίξουμε και να σας καθοδηγήσουμε για την εκπλήρωση τους στο μέτρο του δυνατού» τόνισε η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτα, η οποία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζει ένα ενημερωτικό σεμινάριο, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που θα προέρχονται απο τα ταμεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Πρότεινε δε να διεξαχθεί αυτό το σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας.
Ικανοποιημένος μετά το πέρας των συνομιλιών με τους πολιτικούς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, δήλωσε, « είχαμε μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση με τους εκλεγμένους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς της περιοχής μας, στην οποία αναλύσαμε αρκετά από τα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια και την Ομοσπονδία.
Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον στοχεύουμε να καλέσουμε όλους τους εκλεγμένους πολιτικούς της περιοχής μας προκειμένου να ζητήσουμε την υποστήριξη τους, για την υλοποίηση των στόχων του Ελληνισμού.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές σχετικά με την καθιέρωση του Μαρτίου, σαν τον μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ευελπιστούμε με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς επίσης και των άλλων σημαντικών Ελληνοαμερικανικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην Αμερική, να βάλουμε τις βάσεις για αυτό το σημαντικό γεγονός».
Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Χρήστος Βουρνάς που ήταν παρών στις συνομιλίες, χαρακτήρισε θετικό και ελπιδοφόρο το γεγονός αυτής της συνάντησης, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία ανοίγει νέους ορίζοντες διεκδικώντας οικονομικούς πόρους και ρόλο .
«Ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι να προσπαθεί να επιλύει τα διάφορα προβλήματα των Ομογενών και φυσικά να μεταφέρει τις απόψεις και τα παράπονα τους στην πολιτική εξουσία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας .
«Αυτό το διοικητικό συμβούλιο είχε θέσει προεκλογικά δέκα στόχους, εκ των οποίων οι οκτώ έχουν εκπληρωθεί ενώ το θέμα εξεύρεσης αθλητικών χώρων για την νεολαία, εμείς το κάναμε σημαία και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε συντονισμένα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας, να οδηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά προς τον αθλητισμό» συμπλήρωσε.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6578&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων