Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εκτύπωση E-mail
06.07.11

Η επανεγγραφή των συλλόγων Αιτωλοακαρνάνων και Διπλατανιωτών Ναυπακτίας, καθώς επίσης και η έγγραφή του συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, αποτέλεσαν την αισιόδοξη νότα της πρόσφατης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά με την εκπνοή του Ιουνίου από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Λίγο πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης, ειχε συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και όπως ανακοινώθηκε, είχε εγκρίνει και την ένταξη του συλλόγου Ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας που εδρεύει στο Μπρούκλιν.

 

Ωστόσο η ένταξη του δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς τα ηγετικά μέλη του συλλόγου δεν παραβρέθηκαν στην διαδικασία λόγω εκτάκτου ανάγκης.

Η έλλειψη κάποιων στοιχείων από τους φακέλους δικαιολογητικών που αφορούσαν την ένταξη των συλλόγων εΕλληνοαμερικανών εκπαιδευτικών «Προμηθέας» και τον σύλλογο «Περίστας», αποτέλεσε το λόγο που δεν εντάχθηκαν για την ώρα στο δυναμικό της Ομοσπονδίας , ενώ η υποψηφιότητα ένταξης της κοινότητας Όσιας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας, δεν εγκρίθηκε επειδή δεν υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Αναφορά για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας έκανε ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος για άλλη μια φορά απηύθυνε έκκληση προς το ακροατήριο, για αλλαγή νοοτροπίας.

Ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε την προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκλεγμένους πολιτικούς ηγέτες της ευρύτερης περιφέρειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 7ης Ιουλίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου θα συζητηθεί το θέμα εξεύρεσης αθλητικών χώρων για την νεολαία.

Κατά την διάρκεια της αναφοράς οικονομικών της παρέλασης που έγινε από τον κ. Απόστολο Σκοτίδα, ετέθη το ερώτημα των ανείσπρακτων οφειλών προς την Ομοσπονδία, ενώ για το θέμα της οφειλής του ποσού των 10.000 δολαρίων που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη απο τον Ε.Ο.Τ, ο κ. Ντίνος Ράλλης ανέφερε ότι αυτό το ποσόν δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σαν προσφορά του τηλεμαραθωνίου και έπρεπε να καταχωρηθεί απευθείας στο ταμείο της παρέλασης.

Την απάντηση έδωσε άμεσα ο κ. Τσεκερίδης τονίζοντας ότι, «εμείς δεν ζητήσαμε να πάει στον τηλεμαραθώνιο, εμάς μας υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ αυτό το ποσόν και ο κ. Χρύσανθος Πετσίλας δημοσιοποίησε την προσφορά στον τηλεμαραθώνιο. Η Ομογένεια όμως και το διοικητικό συμβούλιο, ξέρει την πραγματική αλήθεια, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις που έγιναν για την παρέλαση».

Όπως είναι γνωστό, το ποσόν αυτό είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Νίκος Κανελλόπουλος, κατά την διάρκεια της ειδικής πανομογενειακής συγκέντρωσης που έγινε προς τιμή του στο Σταθάκειο.

 

Την σκέψη να διοργανωθεί ένα φεστιβάλ από την Ομοσπονδία τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο κ. Τσεκερίδης, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη εγκατάστασης κλιματισμού στην επάνω αίθουσα, για την οποία απαιτούνται περίπου 30.000 δολάρια.

Για το θέμα αυτό ο κ. Απόστολος Σκοτίδας, πρότεινε στην διοίκηση να ζητήσει την έγκριση του ποσού των 30.000 δολαρίων από την γενική συνέλευση, καθώς ένα τέτοιο ποσόν, μόνο με απόφαση της γενικής συνέλευσης μπορεί να δαπανηθεί.

Ερώτηση σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές του λευκώματος κατέθεσε ο κ. Νικόλαος Διαμαντίδης , ενώ την απάντηση σχετικά με το θέμα έδωσε ο κ. Χρήστος Βουρνάς, τονίζοντας οτι έχουν ήδη αποσταλεί τρεις επιστολές σε αυτούς που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους.

Ο κ. Ντίνος Ράλλης ερώτησε την διοίκηση της Ομοσπονδίας, «εάν ελήφθησαν τρεις προσφορές για την εκτύπωση του λευκώματος», αναφέροντας οτι υπήρξε προσφορά η οποία ήταν 7.000 δολάρια και για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε την μαρτυρία του υπεύθυνου του λευκώματος Γεώργιου Κίτσιου.

Ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, απάντησε ότι μπορεί η τιμή να ήταν αυτή που ανέφερε ο κ. Ράλλης , όμως στο τέλος το συνολικό κόστος του λευκώματος, θα ξεπερνούσε τις 10.000 δολάρια και σαν παράδειγμα ανέφερε το περυσινό λεύκωμα, το οποίο άγγιξε τις 12.000 δολάρια, ενώ και η ποιότητα του, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που τυπώθηκε εφέτος. Όσον αφορά στον αριθμό των λευκωμάτων που τυπώθηκαν και εφέτος, ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε ότι είναι ο ίδιος(600), όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Διαφορετική άποψη για την ποιότητα του λευκώματος εξέφρασε ο κ Δημητρίου, ο οποίος εκτός των άλλων ανέφερε, οτι δεν υπήρχαν αρκετά αντίτυπα στην εκδήλωση του Χίλτον, όπως επίσης και στην εκδήλωση της Παρασκευής στον Άγιο Δημήτριο Αστορίας.

Ο κ. Απόστολος Σκοτίδας, έλαβε προφορικά την διαβεβαίωση του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, οτι όλα τα στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά της παρέλασης, θα τεθούν στην διάθεση του ταμία και του βοηθού ταμία της φετεινής διοργάνωσης της παρέλασης, προκειμένου να τα παρουσιάσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα θέλει να τα ελέγξει .

Αναφέρθηκε επίσης οτι ο Γ! αντιπρόεδρος Δημήτριος Δημητρίου, θα ελέγξει και κατόπιν θα συνυπογράψει τα οικονομικά της παρέλασης, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Η οικονομική αναφορά της παρέλασης εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης, παρά το γεγονός οτι θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί πρώτα από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή, όπως ορίζει το καταστατικό.

Στην ανάγκη αλλαγής των στοιχείων που αφορούν στην ιδιοκτησία και την ταυτότητα χρήσης του Σταθάκειου αναφέρθηκε ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου , ο οποίος τόνισε οτι στα χαρτιά της πολιτείας, το κτήριο της Ομοσπονδίας φαίνεται ακόμα σαν Εβραϊκή συναγωγή.

Ο κ. Γρηγόρης Τζώρτζης ανέφερε για το θέμα του κτηρίου, ότι υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις οι οποίες πρέπει σύντομα να διευθετηθούν και κατόπιν να κληθούν οι αρμόδιοι ελεγκτές της πολεοδομίας, προκειμένου να ελέγξουν τις διορθώσεις.

Ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν παραλείψεις και εκκρεμότητες στο κτήριο της Ομοσπονδίας και επικαλέστηκε επιστολή που του είχε δώσει η Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής στο πρόσφατο παρελθόν, μέσω της οποίας εκφράζονται συγχαρητήρια προς την τότε διοίκηση για την άψογη λειτουργία του κτηρίου.

Το αντίγραφο αυτής της επιστολής, ζήτησε από τον γραμματέα της Ομοσπονδίας ο κ. Γρηγόρης Τζώρτζης, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με την χρήση της κουζίνας στην κάτω αίθουσα της Ομοσπονδίας.

Τέλος ο Α! αντιπρόεδρος Κωσταντίνος Λαμπράκης, επεσήμανε την ανάγκη να προμηθευτεί η Ομοσπονδία μια σωστή ασφαλιστική κάλυψη, η οποία θα καλύπτει απόλυτα όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά στην εγκατάσταση του κλιματισμού στην επάνω αίθουσα, ο κ. Λαμπράκης ανέφερε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να «φύγουν τα καβούρια από την τσέπη».

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6573&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 06.07.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote