Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση Ομπάμα με μέλη του Κογκρέσου για το έλλειμμα
Συνάντηση Ομπάμα με μέλη του Κογκρέσου για το έλλειμμα Εκτύπωση E-mail
06.07.11

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα συναντήσει εκπροσώπους του Κογκρέσου τόσο από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, την Πέμπτη, ύστερα από έκκλησή του, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

"Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να βρούμε σημαντικές και εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση του ελλείμματος της χώρας, ώστε, στο μέλλον, να καταφέρουμε να ισχυροποιήσουμε την οικονομία μας και, κατ’ επέκταση, να μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το μέλλον" δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος από το Λευκό Οίκο σε δημοσιογράφους.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι εν λόγω συνομιλίες έχουν στόχο να ληφθούν σοβαρά μέτρα ώστε αφενός να μειωθεί το έλλειμμα και αφετέρου να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας.

Δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε μία βραχυπρόθεσμη λύση και επεσήμανε ότι ήδη από το Σαββατοκύριακο έχουν αρχίσει οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και του Δημοκρατικούς.

"Πρέπει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες να έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ελλείμματος" δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της σύντομης ενημέρωσης που έκανε στους δημοσιογράφους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως, χθες Τρίτη, τα μέλη της Συγκλήτου ακύρωσαν την προγραμματισμένη ψηφοφορία σχετικά με τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Λιβύη, προκειμένου να επικεντρωθούν στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6572&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote