Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μπαρουάν: Θα πάρουμε μέτρα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα
Μπαρουάν: Θα πάρουμε μέτρα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
05.07.11

Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, εξέφρασε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν. Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι διεθνών τραπεζών συναντώνται στο Παρίσι για να συζητήσουν τη γαλλική πρόταση επαναγοράς ομολόγων για τη στήριξη της Ελλάδας.

 

 

"Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει καμία χρεοκοπία", τόνισε ο κ. Μπαρουάν, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο. "Θα υπεραμυνθούμε του ευρώ με όλες μας τις δυνάμεις, το ελληνικό ζήτημα είναι επίσης και ζήτημα του ευρώ".

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι διεθνών τραπεζών συναντώνται σήμερα στο Παρίσι για να συζητήσουν το προτεινόμενο σχέδιο της Γαλλίας που έχει στόχο να συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη συνάντηση θα επιβλέψει η οργάνωση λόμπι Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (Institute of International Finance, IIF), όπως δήλωσαν πηγές που εμπλέκονται στο θέμα.

Όπως είχε ανακοινώσει το IIF την Παρασκευή, οι τράπεζες υποστήριξαν προτάσεις να στηρίξουν την Ελλάδα και εξετάζουν ένα μικρό αριθμό επιλογών, ενώ τραπεζίτες προσπαθούν να αποσαφηνίσουν λεπτομέρειες αυτών των επιλογών. Το IIF δεν ήταν αμέσως διαθέσιμο για να σχολιάσει.

Το IIF, το οποίο εκπροσωπεί ασφαλιστικές και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, καθώς και τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι BNP Parisbas, Deutsche Bank, HSBC και Societe Generale, διαδραματίζει έναν ανεπίσημο ρόλο συντονίζοντας τις διεθνείς τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί μια συναίνεση σχετικά με την ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα στη στήριξη της Ελλάδας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6570&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote