Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυση κατά Στρος Καν για απόπειρα βιασμού
Μήνυση κατά Στρος Καν για απόπειρα βιασμού Εκτύπωση E-mail
05.07.11

Ενώ η υπόθεση με την καμαριέρα του Sofitel βαίνει ευνοϊκότερα για τον Ντομινίκ Στρος Καν, μία γαλλίδα συγγραφέας δηλώνει ότι θα καταθέσει την Τρίτη μήνυση εναντίον του για απόπειρα βιασμού το 2002. Με μήνυση απαντά στην κ. Μπανόν και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Νταβίντ Κουμπί, δικηγόρος της Τριστάν Μπανόν, δήλωσε ότι η μήνυση θα αφορά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα όταν εκείνη πήγε να πάρει συνέντευξη από τον Στρος Καν σε διαμέρισμα στο Παρίσι.  Η Μπανόν ήταν 22 ετών την εποχή εκείνη και έχει ήδη συζητήσει δημόσια το επεισόδιο αυτό.

Η κ. Μπανόν,
μια μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος, ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος Καν. Το όνομα του επικεφαλής του ΔΝΤ είχε πάντως καλυφθεί με ένα "μπιπ" κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Την εποχή εκείνη "η Τριστάν είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση". Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία.

"Η Τριστάν είχε αισθανθεί όλα αυτά ως πιέσεις.
Ήταν λίγο μόνη. Είναι λίγο τρομακτικό να είσαι αντιμέτωπος με κάποιον όπως ο DSK και το περιβάλλον του", πρόσθεσε ο δικηγόρος (χρησιμοποιώντας τα αρχικά του ονόματος του Ντομινίκ Στρος-Καν, με τα οποία τον αποκαλούν ευρέως στη Γαλλία).

Στην τηλεοπτική εκπομπή του 2007, η Μπανόν είχε δηλώσει: "Εγώ τα πήγα πολύ άσχημα με τον (μπιπ), έναν χιμπαντζή σε έξαψη".

Η νεαρή γυναίκα
διηγήθηκε στη συνέχεια ότι συνάντησε τον DSK στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός βιβλίου, κατά την οποία ζητούσε από πολιτικούς να της αφηγηθούν μερικές από τις αποτυχίες τους.

"Μου πρότεινε να συναντηθούμε
, μου έδωσε μια διεύθυνση την οποία δεν γνώριζα (...) Εκεί, έκλεισε ευγενικά την πόρτα. Έβγαλα αμέσως το μαγνητόφωνο για να ηχογραφήσω. Ήθελε να του κρατάω το χέρι για να απαντάει επειδή, όπως μου είπε, 'δεν θα τα καταφέρω αν δεν μου κρατάτε το χέρι'. Και μετά, από το χέρι, πέρασε στο μπράτσο και μετά πήρε λίγο μακρύτερα. Αμέσως σταμάτησα", είχε αφηγηθεί η μυθιστοριογράφος.

"Μετά, η υπόθεση τελείωσε πολύ άσχημα
. Καταλήξαμε να χτυπιόμαστε, τελείωσε πολύ-πολύ βίαια. Παλέψαμε στο πάτωμα (...) Εγώ έριξα κλωτσιές. Μου ξεκούμπωσε το σουτιέν, προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου", είχε πει ακόμη η Τριστάν Μπανόν.

"Όταν παλεύαμε, του είπα τη λέξη 'βιασμός'
για να τον τρομάξω, αλλά δεν φοβήθηκε καθόλου", σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η οποία είχε πει τότε ότι έφτασε να φτιάξει "ένα φάκελο και να δει ένα πολύ γνωστό δικηγόρο για το θέμα".

"Δεν τόλμησα να προχωρήσω μέχρι τέλους
, δεν ήθελα να είμαι ως το τέλος της ζωής μου 'το κορίτσι που είχε ένα πρόβλημα μ' έναν πολιτικό", είχε καταλήξει το 2007 η Μπανόν.

Με μήνυση απαντά και ο Στρος Καν

Με μήνυση, ωστόσο, για συκοφαντική δυσφήμηση ετοιμάζεται να απαντήσει και ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρος Καν, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του, επιβεβαιώνοντας την εντολή που έλαβαν από τον πελάτη τους.
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κ. Στρός Καν ενημερώθηκε για την πρόθεση της Μπανόν να καταθέσει μήνυση εναντίον του και υποστηρίζει πως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται είναι "αποκυήματα φαντασίας". Για το λόγο αυτό, όπως τόνισαν, πρόκειται να υποβάλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Στήριξη από τη δικηγόρο της καμαριέρας


Ο Κένεθ Τόμσον, δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν, η οποία κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, δήλωσε ότι υποστηρίζει τη γαλλίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο. "Ναι, υποστηρίζω την Τριστάν Μπανόν", γράφει ο κ. Τόμσον σε ένα e-mail του, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6569&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote