Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow H S&P θεωρεί επιλεκτική χρεοκοπία την ανακύκλωση του ελληνικού χρέους
H S&P θεωρεί επιλεκτική χρεοκοπία την ανακύκλωση του ελληνικού χρέους Εκτύπωση E-mail
05.07.11

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's προειδοποίησε σήμερα πως οι δύο γαλλικές προτάσεις για την μετακύλιση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα θεωρηθούν ισοδύναμες με επιλεκτική χρεοκοπία, περιορίζοντας έτσι τις ελπίδες για μία επίλυση της μακροχρόνιας ελληνικής κρίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Μετά από τη δήλωση της S&P ότι οι δύο προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία Γαλλικών Τραπεζών (FBF) για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα εκληφθούν ως επιλεκτική χρεοκοπία γιατί θα επιβάλλουν ζημιές στους ομολογιούχους, το ευρώ διολίσθησε έναντι του δολαρίου στις ασιατικές αγορές.

 
Η S&P τον προηγούμενο μήνα υποβάθμισε την Ελλάδα στην κατηγορία CCC. Με τη νέα της δήλωση αναφέρει πως εάν ενεργοποιηθεί οποιοδήπατε από τις δύο προτάσεις της FBF θα ακολουθήσει νέα υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία "D" για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν το 2011. Αλλά, από τη στιγμή που θα υλοποιηθεί μία από τις δύο προτάσεις της FBF, ο διεθνής οίκος δήλωσε πως θα αναθεωρήσει εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αφού εξετάσει τις προοπτικές του ελληνικού πιστωτικού κινδύνου.
 
Enet.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6568&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote