Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γιουνκέρ: Ψαλίδι στην εθνική κυριαρχία της χώρας
Γιουνκέρ: Ψαλίδι στην εθνική κυριαρχία της χώρας Εκτύπωση E-mail
04.07.11

Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά, ομολογεί κυνικά ο προεδρεύων της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ καλώντας τη χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ανατ. Γερμανίας που πούλησε εν μια νυκτί 14.000 επιχειρήσεις...

Με συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» -που έγινε ευρέως γνωστό από το εξώφυλλο με την Αφροδίτη και την άσεμνη «χειρονομία» της- ο Γιουνκέρ δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να προσβάλουμε τους Ελληνες. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Εχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τεχνογνωσία από την ευρωζώνη».

 
Ο Γιουνκέρ καλεί ακόμη την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της πρώην Ανατ. Γερμανίας όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις. «Για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων θα χρειαστούν, για παράδειγμα, μια λύση που θα βασίζεται στο μοντέλο της γερμανικής "Τρόιχαντ"», τόνισε ο προεδρεύων της ευρωζώνης.
 
Η «Τρόιχαντ» ήταν η υπηρεσία που ανέλαβε τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις της πρώην Ανατ. Γερμανίας, πουλώντας 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις μεταξύ 1990-1994. Και όπως μας θυμίζει το Ρόιτερ, η «Τρόιχαντ» υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πουλήσει κρατική περιουσία και να βγάλει κέρδος, αλλά έκλεισε τελικά τα βιβλία της με τεράστιο έλλειμμα και, το κυριότερο, οδήγησε εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς που ήθελαν να ξεφύγουν από τη δικτατορία του Χόνεκερ στη... δικτατορία της μαζικής ανεργίας. Λες και αυτοί έφταιγαν για τα χίλια μύρια τού πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος...
 
Τέσσερα εκατομμύρια Ανατολικογερμανοί εργάζονταν σε επιχειρήσεις που ανήκαν στην «Τρόιχαντ» το 1990, για να απομείνουν περί το 1,5 εκατ. το 1994 όταν η εν λόγω υπηρεσία έκλεισε. Αντί για κέρδη, τα οποία, υποτίθεται, θα διανέμονταν για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πρώην Ανατ. Γερμανίας, η «Τρόιχαντ» βρέθηκε με χρέη 270 δισ. μάρκων (138,5 δισ. ευρώ).
 
Ο Γιουνκέρ επέρριψε επίσης το φταίξιμο για την κρίση στην Ελλάδα στην αύξηση των... μισθών. «Μεταξύ 1999 και 2010 οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 106,6%, παρ' όλο που η οικονομία δεν αναπτύχθηκε με τους ίδιους ρυθμούς. Η πολιτική μισθών ήταν εντελώς εκτός ελέγχου και δεν στηριζόταν στην (αύξηση) της παραγωγικότητας», τονίζει ο Γιουνκέρ. Ανάλογες απόψεις εξέφρασε προ ημερών και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
 

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6567&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 04.07.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote