Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...
ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ... Εκτύπωση E-mail
03.07.11

ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...

 

Τελικά είναι διαπιστωμένο ότι σε δύσκολες στιγμές, οι γενικόλογες προτροπές με τα προωθημένα μηνύματα, αποτελούν ένα σίγουρο και ακίνδυνο ελιγμό αυτών που τις εκφράζουν, καθώς οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο και συνεπώς όλοι οι άλλοι, καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους .

Με μια παρόμοια προτροπή, που ζητούσε γενικά την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, ξεκίνησε την αναφορά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ενώπιον 35 περίπου μελών του οργανισμού που παραβρέθηκαν στην επαναληπτική γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου.
Η εξέλιξη αυτής της συνεδρίασης όμως, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν, σε ποιους τελικά απευθυνόταν η προτροπή αλλαγής νοοτροπίας, την οποία απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης,
Ως γνωστό, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην προεδρία της Ομοσπονδίας ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, δεν έχανε την παραμικρή ευκαιρία να επαναλάβει την προεκλογική του δέσμευση, η οποία αφορούσε στην πιστή τήρηση του εσωτερικού κανονισμού της Ομοσπονδίας.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, τα λεγόμενα του και η ακολουθούμενη στάση του σε κάποια θέματα, δεν συμβαδίζουν με την πιστή τήρηση του εσωτερικού κανονισμού, γεγονός που παραπέμπει αυτόματα στον τίτλο του άρθρου που διαβάζεται.
Εμβρόντητος άκουσα στην προτελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, να αποκαλεί «πεθαμένο» το 13ο άρθρο του καταστατικού, το οποίο στην παράγραφο 16, ορίζει σαφέστατα τις αρμοδιότητες του Γ! Αντιπροέδρου.
Αιτία αυτής της έκφρασης, ήταν το αίτημα του Γ! αντιπροέδρου Δημήτρη Δημητρίου, να ελέγξει και να συνυπογράψει τα οικονομικά της παρέλασης.
Βεβαίως αυτό το συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ εξ’ όσων γνωρίζω τα τελευταία χρόνια, με πρόσφατο δείγμα την θητεία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου υπό τον κ. Δημήτρη Καλαμαρά, ενώ μέλος αυτής της διοίκησης, όπως επίσης και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής, ήταν και ο σημερινός Γ! Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου.
Φυσικά το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις, δεν εφάρμοσαν τον κανονισμό στο συγκεκριμένο θέμα, δεν νομίζω οτι ευλογεί την συνέχεια μιας παρανομίας, καθόσον η νέα διοίκηση απέσπασε την ψήφο των Ομογενών, εξαγγέλλοντας βαρύγδουπες δηλώσεις για την πιστή τήρηση των νόμων.
Παρόλα αυτά όμως, κάποιες κακόηχες παραφωνίες αναδύονται το τελευταίο διάστημα από την ορχήστρα της πλειοψηφούσας παράταξης και τα φαλτοσφυρίγματα της επιτροπής αναμόρφωσης του καταστατικού, μαζί με την ανυπαρξία έργου της συμβουλευτικής επιτροπής, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον μαέστρο της ορχήστρας και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη του.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο, να συγκαλείτε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο μισή ώρα πριν απο την έναρξη της επαναληπτικής γενική συνέλευσης και αρκετά από τα μέλη του συμβουλίου να μην έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως, όπως επίσης δεν ειδοποιήθηκαν να παραβρεθούν και τα Ομογενειακά ΜΜΕ, των οποίων η άρση απαγόρευσης εισόδου στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ηλία Τσεκερίδη.
Τον πραγματικό λόγο αυτής της «παράλειψης», μάλλον δεν θα τον μάθουμε ποτέ, καθόσον μια σειρά από διάφορες κομψές δικαιολογίες ακούστηκαν ανεπίσημα απο τους αρμόδιους, ενώ η πλευρά της αντιπολίτευσης στηλίτευσε το γεγονός, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση.
Κατά την διάρκεια της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, ότι εξετάστηκαν τα δικαιολογητικά εγγραφής και επανεγγραφής νέων και παλαιών συλλόγων.
Ωστόσο οι πληροφορίες λένε, οτι η συμβουλευτική επιτροπή συνεδρίασε άρον-άρον νωρίτερα την ίδια ημέρα (30 Ιουνίου) και με συνοπτικές διαδικασίες, ενέκρινε τα δικαιολογητικά τεσσάρων υποψήφιων προς ένταξη στο δυναμικό της Ομοσπονδίας συλλόγων, ενώ για τους υπόλοιπους δυο έδωσε προθεσμία διόρθωσης των δικαιολογητικών, παραπέμποντας για τα περαιτέρω τους σχετικούς φακέλους, στην δικαιοδοσία των μελών του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου.
Όσον αφορά στην εγγραφή της κοινότητας Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας, το διοικητικό συμβούλιο μετέφερε το θέμα στην κρίση των μελών της γενικής συνέλευσης, καθόσον το καταστατικό αναφέρει εκτός των άλλων, ότι δέχεται εκκλησιαστικές κοινότητες στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, εφόσον ανήκουν στην δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω Μονή υπάγεται στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, όπως επίσης και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Βεβαίως, αν η γενική συνέλευση που είχε οριστεί για τις 29 Ιουνίου, είχε την απαραίτητη απαρτία των 80 μελών και εξελίσσονταν κανονικά, όλοι αυτοί οι υποψήφιοι προς ένταξη σύλλογοι, θα έχαναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε από τις επόμενες εκλογές, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει το ισχύον καταστατικό.
Και τούτο διότι, η συμβουλευτική επιτροπή δεν είχε ελέγξει εγκαίρως τα δικαιολογητικά ένταξης τους και φυσικά δεν είχε υποβάλλει την οριζόμενη από το καταστατικό, θετική ή αρνητική έκθεση των ευρημάτων της.
Κατά συνέπεια η γενική συνέλευση, δεν θα μπορούσε να εγκρίνει ή να απορρίψει την συμμετοχή τους στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, αφού δεν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από το καταστατικό
Η οριζόμενη από το καταστατικό διαδικασία ένταξης των υποψηφίων συλλόγων στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, εκτός των άλλων απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται, αναφέρει ξεκάθαρα ότι «ο πρόεδρος και ο γραμματέας του υπό έγκριση μέλους , απαραιτήτως πρέπει να είναι παρόντες στην γενική συνέλευση, κατά την οποία θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί η εγγραφή του εν λόγω φορέα».
Συνεπώς, η απουσία των συγκεκριμένων αξιωματούχων των υποψηφίων φορέων προς ένταξη στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, η οποία παρατηρήθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της απαιτούμενης ψηφοφορίας, δεν επιτρέπει την ένταξη τους, όπως επίσης δεν επιτρέπονται και οι διάφορες παλινδρομήσεις που έγιναν από την διοίκηση, η οποία φάνηκε προς στιγμή, να κλείνει πονηρά το μάτι σε μια ενδεχόμενη παραβίαση του κανονισμού, ευνοώντας συγκεκριμένο σύλλογο.
Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς, οι οποίοι πέρυσι το καλοκαίρι ελεεινολογούσαν για την ανυπαρξία της προηγούμενης συμβουλευτικής επιτροπής και με καταγγελτικό λεξιλόγιο δήλωναν, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα φέρουν την άνοιξη, είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν ότι ήδη μπήκαμε στο καλοκαίρι και έργο δεν είδαμε.
Και φυσικά, η τήρηση του ειδικού παρουσιολόγιου που προβλέπεται από το καταστατικό και καθορίζει την εγκυρότητα συμμετοχής των συλλόγων-μελών στις διεργασίες της Ομοσπονδίας, είναι το παπαγαλάκι που πέταξε από το παραθύρι ανυπαρξίας της συμβουλευτικής επιτροπής.

ΥΓ.
Ξέρω ότι τα γραπτά μου, θα. ενοχλήσουν όλους αυτούς που δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν σωστά τα καθήκοντα τους, ωστόσο θα ήθελα να τους υπενθυμίσω την φράση του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος πρόσφατα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, τόνισε «ότι θέλουμε την καλόπιστη κριτική σας.

Σακης Σερετης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6566&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote