Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
02.07.11

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

 

Με την ετικέτα των «ανησυχούντων» του συλλόγου «Αριστοτέλης»

Χαλκιδικής, η ομάδα της αντιπολίτευσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών

σωματείων Νέας Υόρκης, πραγματοποίησε μια ανοιχτή συγκέντρωση

Ομογενών το βράδυ της 23ης Ιουνίου στο Σταθάκειο.

Ο διαφημισμένος διάλογος και η κατάθεση απόψεων για το μέλλον της Ομοσπονδίας, που αποτελούσαν τα βασικά επιχειρήματα αυτής της σύναξης, μεταβλήθηκαν πολύ σύντομα από τους ομιλητές Δημήτρη Δημήτριου και Δημήτρη Καλαμαρά, σε ένα μακρύ κατηγορητήριο εναντίον της σημερινής διοίκησης υπό τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, αποκαλύπτοντας την ασίγαστη ρεβανσιστική διάθεση που εξακολουθεί να οδηγεί τα βήματα των προαναφερόμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Η άγονη αντιπαράθεση και οι κυκλωτικές κινήσεις στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, που απεργάζεται η ηγετική ομάδα της αντιπολίτευσης απο την έναρξη αυτής της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, επιβεβαιώνεται με την πρόσφατη συγκέντρωση των «ανησυχούντων», η οποία χαρακτηρίστηκε απο αρκετά μέλη της Ομοσπονδίας, σαν μια επιχείρηση καλλιέργειας ψευδαισθήσεων ως υποκατάστατο της ελπίδας.
Εδώ και ένα χρόνο ο κ. Δημητρίου και οι συνεργάτες του, συνθέτουν το ψηφιδωτό της τεχνητής έντασης απο παραμυθένιους μαγικούς καθρέφτες, των οποίων η εικόνα απεικονίζει αυτόν και την ομάδα του, σαν τους αυθεντικούς υπερασπιστές της νομιμότητας.....
Ωστόσο, ο κ. Δημητρίου σαν επικεφαλής του ενός συνδυασμού που συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές, δήλωσε απευθυνόμενος προς την εφορευτική επιτροπή των εκλογών, «ότι θα αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η τήρηση του καταστατικού»...
Υπενθυμίζω ότι το καταστατικό αποτελούσε το μοναδικό εργαλείο στην άσκηση των καθηκόντων της εφορευτικής επιτροπής και η σαφής τήρηση του, προφανώς δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του συνδυασμού του κ. Δημητρίου.
Αυτή η δήλωση από μόνη της και μόνο, αποτελεί ένα αρνητικό αλλά ξεκάθαρο συνάμα δείγμα, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο κ. Δημητρίου την εγκυρότητα του καταστατικού, καθώς επίσης και τον σεβασμό του προς τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Παράλληλα τα ίδια άτομα, έχουν στις «περγαμηνές» τους ένα ακόμα καραμπινάτο παράδειγμα ανυπακοής προς τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας, το οποίο εξελίχθηκε κατά την διάρκεια της περυσινής προεκλογικής περιόδου.
Έχοντας ήδη τελειώσει η διετής θητεία της διοίκησης υπο τον κ. Δημήτρη Καλαμαρά και αφού είχαν ανακοινώσει και τον απολογισμό των πεπραγμένων τους, παραδίδοντας ταυτόχρονα όπως ορίζει το καταστατικό στο προεδρείο του διήμερου προεκλογικού συνεδρίου, αποφάσισαν να συνεδριάσουν σαν εν δυνάμει διοικητικό συμβούλιο και συντάσσοντας το μανιφέστο της εκτροπής των εκλογών, υποχρέωσαν την εφορευτική επιτροπή να διαπραγματευτεί μαζί τους.
Η εφορευτική επιτροπή συνυπολογίζοντας το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που είχε, προκειμένου να ειδοποιήσει τους συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας για αυτή την απροσδόκητη εξέλιξη και υπό τον κίνδυνο να κλειδωθούν οι πόρτες της Ομοσπονδίας και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκλογές, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει ειλλημένες αποφάσεις της, οι οποίες παρεμπιπτόντως, ευνοούσαν τα ίδια άτομα σαν υποψήφιους προς εκλογή.
Σήμερα τα ίδια άτομα, επανέρχονται στην επιφάνεια και απολαμβάνοντας την περίεργη ανοχή που έχει επιδείξει η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, εξατμίζουν τα σκάνδαλα και τις αυθαιρεσίες της δικής τους εποχής, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται σαν μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας.
Ωστόσο, επειδή το φαινόμενο της οφθαλμαπάτης δεν προσφέρεται για μεγάλη διάρκεια, τα κατορθώματα των υπερασπιστών της ατασθαλίας, εξακολουθούν να παραμένουν καταγραμμένα στα βιβλία πρακτικών της Ομοσπονδίας και το ίδιο ανεξίτηλα στην μνήμη των ομογενών, οι οποίοι δικαίως ζητούν απονομή δικαιοσύνης και καταμερισμό ευθυνών όπου και αν ανήκουν.

Σάκη Σερέτη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6563&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote