Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ελεύθερος προσωρινά ο Στρος - Καν • Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση
Ελεύθερος προσωρινά ο Στρος - Καν • Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση Εκτύπωση E-mail
02.07.11

Ο Ντομινίκ Στρος - Καν μετά από 1,5 μήνα περιορισμού κατ' οίκον, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μια καμαριέρας του ξενοδοχείου που έμενε, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από εισαγγελική απόφαση. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Ο Στρος Καν θα λάβει πίσω την εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, αφού ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρόταση για επιστροφή, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα κρατηθούν όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν ενώ ως ημερομηνία της επόμενης ακρόασης ορίστηκε η 18η Ιουλίου.

Χαμογελαστός βγήκε από το δικαστήριο ο Στρος-Καν έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Αν Σινκλέρ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τους New York Times, οι ανακριτικές αρχές αμφισβητούσαν την αξιοπιστία της καμαριέρας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η εφημερίδα, επικαλείται αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα είπε επανειλημμένα ψέματα στις αρχές για το περιστατικό. Ενώ φέρεται να είχε πει ψέματα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στο παρελθόν, προκειμένου να εξασφαλίσει άσυλο στις ΗΠΑ, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με τον υπόκοσμο.

Συγκεκριμένα, οι πηγές που επικαλούνται οι NY Times ανέφεραν ότι η 32χρονη καμαριέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τρόφιμο των φυλακών, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν, με τον οποίο συζήτησε τα πιθανά οφέλη που θα είχε από την υπόθεση. Η συνομιλία έχει ηχογραφηθεί.

Σύμφωνα, πάντοτε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο άνδρας είχε συλληφθεί για την κατοχή περίπου 200 κιλών μαριχουάνας και είχε στο παρελθόν καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν συνολικά καταθέσεις ύψους 100.000 δολαρίων στο λογαριασμό της, από διάφορα άτομα.

Η 32χρονη είχε δηλώσει ότι τα χρήματα κατάθεσαν ο αρραβωνιαστικός της και οι φίλοι του.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η γυναίκα πλήρωνε πέντε ξεχωριστούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς, αν και υποστηρίζει ότι έχει μόνον έναν τηλεφωνικό αριθμό.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η καμαριέρα και ο Στρος-Καν είχαν σεξουαλική επαφή. 

"Με τόση δύναμη ώστε η γυναίκα τραυματίστηκε"

Ο δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου 'Sofitel' έδωσε για πρώτη φορά, σήμερα, στη δημοσιότητα, λεπτομέρειες από την εκδοχή της πελάτισσάς του για το τι συνέβη, σύμφωνα με ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως αφηγείται ο συνήγορος Κένεθ Τόμσον, "ο Ντομινίκ Στρος Καν άρπαξε τα στήθη" της καμαριέρας, "στη συνέχεια με τα δάκτυλά του έπιασε τον κόλπο" της καμαριέρας, αλλά "με τόση δύναμη, ώστε η γυναίκα τραυματίστηκε".

Ο συνήγορος επικαλέστηκε στοιχεία στη δικογραφία, ιατρικές φωτογραφίες, που δείχνουν αιματώματα στον κόλπο της καμαριέρας.

Ο συνήγορος αποκάλυψε επίσης ότι ο Στρος Καν "έριξε στο πάτωμα τη γυναίκα, εξαρθρώνοντας τον ένα ώμό της", "γεγονός που πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο", το οποίο η γυναίκα επισκέφθηκε.

Επίσης, ο συνήγορος αποκάλυψε ότι η καμαριέρα μόλις μπόρεσε κινήθηκε προς την πόρτα της σουίτας "φτύνοντας κατά γης σπέρμα που είχε στη στοματική κοιλότητα".

Ο Τόμσον αφηγήθηκε ακόμη ότι "στη Νέα Υόρκη, η καμαριέρα κι η κόρη της έκλαιγαν μπροστά του για τα γεγονότα".

"Ας σταματήσουν να μας παρενοχλούν με ψεύδη. Ξέρουμε ότι είναι μια μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ, μεταξύ των πλούσιων και της φτωχής γυναίκας που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, από μια φτωχή χώρα, όμως μια μέρα η αλήθεια θα λάμψει", δήλωσε ένας από τους αδελφούς της.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6561&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote