Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα πάθη του ΠΑΣΟΚ στο Διαδίκτυο
Τα πάθη του ΠΑΣΟΚ στο Διαδίκτυο Εκτύπωση E-mail
20.10.07
 Πρώτα ήταν ο καβγάς για το ποιο είναι το αληθινό επώνυμο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Η περί «Τούρκογλου» φήμη πλημμύρισε τη στρατόσφαιρα της δικτυακής μας πραγματικότητας με τέτοια ορμή που ξεβράσθηκε μέχρι και στις οθόνες των κινητών σε μορφή sms.

Ο κ. Βενιζέλος πέρασε στην επίθεση: έγραψε άπειρα ποστ, έστειλε γράμματα διαμαρτυρίας, μέχρι και σε διορθώσεις στη δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipe dia προέβη με την ίδια ζέση που κάποτε έκανε επιμέλεια στο Συνταγματικό Δίκαιο. 

Προς στιγμήν, φάνηκε πως κερδίζει τη μάχη - πλην, επρόκειτο περί δικτυακής πλάνης. Ως άλλη λερναία ύδρα, η blogόσφαιρα αντεπιτέθηκε, αυτή τη φορά με τη μορφή του blogger «Δε Μασάμε Ρε», όστις έστειλε δύο σχόλια στον κ. Βενιζέλο: ένα γλοιωδώς υμνητικό, και ένα σατανικά κακιασμένο.

Οταν το ένα απ’ τα δύο σχόλια (μαντέψτε ποιο!) δεν ενεφανίσθη στη σελίδα του κ. Βενιζέλου, ο blogger ξεκίνησε μικρή δικτυακή επανάσταση ωρυόμενος περί λογοκρισίας. Ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε και πάλι, γράφοντας μια ακόμη μικρή συλλογή από ποστ και επιστολές.

 Η επόμενη επίθεση εναντίον του ήταν απλά θέμα χρόνου. Εκτοτε, κάθε πρωί που ανατέλλει ο πράσινος ήλιος στο ίντερνετ, ένα νέο επεισόδιο ξεκινά. Η ηλεκτρονική μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται στην πρώτη πολιτική σαπουνόπερα διαδικτυακής μετάδοσης. 

Σε στυλ Ναπολέοντος Ο καφές του κυρίου Ρέλλου μοιάζει με παιδικό πείραγμα μπρος στα δικτυακά μαρτύρια που υπέστη από το βράδυ των εκλογών μέχρι σήμερα ο κ. Βενιζέλος, κι όσο περνούν οι μέρες, τα πληκτρολόγια των bloggers μυρίζουν όλο και πιο έντονα μπαρούτι.

 Προσφάτως, ένας χάκερ μπήκε στο blog του υποψήφιου ηγέτη και το έβγαλε νοκάουτ για ένα πλήρες 24ωρο, ενώ σε διάφορα blogs ανά τη δικτυακή κοινότητα δύναται κανείς να θαυμάσει τη φιγούρα του με καπέλο Ναπολέοντα και ασορτί κοστούμι, αλλά και την πραγματική φωτογραφία του γάμου του με νύφη τον... Γιώργο Παπανδρέου, με μουστάκι και μακρύ μαλλί!

 Και το photoshop show καλά κρατεί, μάλλον γιατί ο κ. Βενιζέλος αδυνατεί να παρακολουθήσει σιωπηλός τις χιουμοριστικού τύπου επιθέσεις, και οι οργισμένες αντιδράσεις του εξάπτουν ακόμη περισσότερο την παιγνιώδη διάθεση των blogger!

 Η απεικόνισή του σε στυλ Ναπολέοντος, ας πούμε, τον έκανε να ξεσπαθώσει εναντίον του blog pasok2007.blogspot.com, το οποίο και τη φιλοξενούσε, κατηγορώντας το πως σέρνει τον... ψηφιακό Ανένδοτο εναντίον του.

Αυτό που δεν υπολόγισε ο κ. Βενιζέλος ήταν πως μπορεί στο pasok2007 να υπήρχε το επίμαχο σκίτσο στο οποίο βοναπαρτίζει επικινδύνως, πλην ο blogger το είχε δανειστεί από έτερο συνάδελφό του διά της οδού του copy - paste: το αρχικό σκίτσο ήλθε από το blog salata.wordpress.com.

 Εκεί, δύο ποστ πιο κάτω απ’ τον Ευάγγελο - Ναπολέοντα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και το Γιώργο - Κολοκύθι Πόκεμον, η εικόνα του οποίου συνοδεύεται απ’ το σχόλιο «Από τον παππού πήραμε το ρολόι. Από τον μπαμπά πήραμε το όνομα. Ολα τα υπόλοιπα τα πήραμε από τα Jumbo»!

 Αλλά ο... σεφ της εν λόγω δικτυακής σαλάτας δε φείδεται σχολίων και για τον κ. Βενιζέλο: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με άλλο επώνυμο», γράφει. «Ακολούθως το άλλαξε σε “Βενιζέλος”, γιατί σκόπευε να κάνει καριέρα ως αεροδρόμιο, αλλά τελικά τον κέρδισε η πολιτική»! 

Συνεχίζεται ο πόλεμος

 Με τους bloggers να έχουν ταμπουρωθεί εκατέρωθεν, και τους μεν να φτιάχνουν σελίδες με τίτλο «Stop Βαγγέλας Now!» (ralt.blogspot.com) όσο οι δε ετοιμάζουν πύρινα blogs με τίτλο «Ψηφίζω Γεωργάκη Παπανδρέου, κάνω ζημιά στο ΠΑΣΟΚ» (destroy-pasok.blogspot.com), το τσεκούρι του δικτυακού πολέμου φαίνεται πως θα παραμείνει πάνω απ’ την επιφάνεια του εδάφους τουλάχιστον ώς την 11η Νοεμβρίου.

Κατόπιν όλων αυτών, ποιος μπορεί να ψέξει τον «μικρό δημοσιογράφο» που στο anti-sarko18.blogspot.com προειδοποιεί πως: «Αν με ξαναρωτήσει κανείς ποιον προτιμώ, Παπανδρέου ή Βενιζέλο, θα κάνω έγκλημα».

 Πάντως όχι ο κ. Βενιζέλος... παρότι μια καταγγελία για «απρόκλητη απειλή εναντίον ανύποπτων δημοσκόπων» θα πυροδοτούσε νέα, ακόμη πιο διασκεδαστικά δικτυακά επεισόδια...  

  καθημερινη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=656&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote