Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φονικές πλημμύρες πλήττουν τις Φιλιππίνες
Φονικές πλημμύρες πλήττουν τις Φιλιππίνες Εκτύπωση E-mail
30.06.11

Στρατιώτες και διασώστες μετέχουν στις προσπάθειες αρωγής στην πόλη Νταβάο, όπου η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε για τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε πλημμύρες από τις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Δεκαπέντε άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Λεοπόλδο Γαλόν, εκπρόσωπος του στρατού.

«Οι άνδρες μας βρήκαν κι άλλα πτώματα καθώς βοηθήσαμε να ερευνηθούν οι πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές», είπε ο Γαλόν, τονίζοντας ότι 15 από τα θύματα ήταν παιδιά. «Πολλοί άνθρωποι χάθηκαν ενώ κοιμούνταν διότι η στάθμη του νερού ανέβηκε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Μείωσης και Διαχείρισης Κινδύνων από Καταστροφές ανέφερε ότι τα νερά έφθασαν τα 3 μέτρα μέσα σε μόλις τρεις ώρες βροχόπτωσης. Περίπου 10.000 κάτοικοι της πληγείσας περιοχής μεταφέρθηκαν σε σημεία με υψηλότερο υψόμετρο.

Η δήμαρχος της Νταβάο Σάρα Δουτέρτε είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι η πρώτη φορά που η πόλη πλήττεται από τέτοιου είδους πλημμύρες στην ιστορία της. Η καταστροφή «χτύπησε σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα, έφυγε έπειτα από μερικές ώρες και τώρα έχουμε ηλιόλουστο καιρό», είπε.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6558&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote