Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μία γκαφατζού απέναντι στον Ομπάμα
Μία γκαφατζού απέναντι στον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
28.06.11

Στο στόχαστρο των αμερικανικών ΜΜΕ μπήκε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων η βουλευτής της Μινεσότα, Μισέλ Μπάκμαν, καθώς δεν είναι λίγες οι γκάφες, στις οποίες έχει ήδη υποπέσει.

Η ίδια παρόλα αυτά δηλώνει ικανή να αντέξει τις επιθέσεις, τονίζοντας μάλιστα, σε ομιλία υποστηρικτών της, πως έχει "σπονδυλική στήλη από τιτάνιο".

Η κ. Μπάκμαν έχει υποπέσει σε αρκετές γκάφες από τη μέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με πιο πρόσφατη τον ισχυρισμό της σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Fox News πως ο ηθοποιός Τζον Γουέιν καταγόταν από το Γουότερλου της Άιοβα όπου γεννήθηκε και η ίδια.
 
Μάλιστα, καυχήθηκε πως έχει το ίδιο πνεύμα με αυτόν, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει πως ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Γουίντερσετ, μια πόλη που απέχει 240 χιλιόμετρα.

Τα αμερικανικά Μέσα δε, την χλεύασαν υπενθυμίζοντας πως στο Γουότερλου είχε εγκατασταθεί για ένα διάστημα ο κατά συρροή δολοφόνος Τζον Γουέιν Γκέισι.

Επιπλέον, η κ. Μπάκμαν έχει αναφέρει πολλές ανακρίβειες, όπως το να επικρίνει την πολιτική του Ομπάμα, υποστηρίζοντας πως οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί από πέρσι κατά 29% εξαιτίας της, κάτι που, σύμφωνα με εταιρεία ερευνών απεδείχθη πως δεν ισχύει, αφού η πραγματική αύξηση είναι περίπου 10%.

Η κ. Μπάκμαν έχει μπει στο στόχαστρο και για τα περιουσιακά της στοιχεία, καθώς σε δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε επιχορήγηση περίπου 30.000 δολαρίων που έλαβε μια συμβουλευτική κλινική που ανήκει στο σύζυγό της, καθώς και μια φάρμα στο Ουισκόνσιν, όπου φέρεται να είναι συνεταίρος, που έλαβε επιχορήγηση ύψους 260.000 δολαρίων.

Η ίδια, ωστόσο, αρνείται πως έχει πάρει οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση.

Ένας από τους λόγους που η κ. Μπάκμαν έχει δεχθεί έντονη κριτική είναι και το γεγονός ότι η ίδια εμφανίζεται να έχει τεράστια αυτοπεποίθηση όχι μόνο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και για την προεδρία των ΗΠΑ, ενώ πολλές φορές δεν διστάζει να ειρωνευτεί ακόμα και δημόσια τον πρόεδρο Ομπάμα.

Αμερικανικά ΜΜΕ την έχουν χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, ως μία Σάρα Πέιλιν με ταγέρ, δοθέντος ότι η άλλοτε υποψήφια για την αντιπροεδρία πέφτει εξίσου συχνά σε γκάφες, έχει ακροδεξιά ατζέντα, προβαίνει σε θλιβερή προπαγάνδα εναντίον του Ομπάμα... ωστόσο στη δημόσια εικόνα της δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, σε αντίθεση με την Μπάκμαν που τουλάχιστον αποφεύγει να γίνει... γραφική.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6553&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote