Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δεν εμπιστεύονται το ευρώ οι Γερμανοί, λόγω Ελλάδας
Δεν εμπιστεύονται το ευρώ οι Γερμανοί, λόγω Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
27.06.11

Δεν εμπιστεύονται το ευρώ οι περισσότεροι Γερμανοί, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η οποία συνδέεται με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Tο 71% δηλώνει ότι έχει «ελάχιστη» ή «καθόλου εμπιστοσύνη» στο ευρώ και μόνο το 19% έχει «μεγάλη» ή «πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη» στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

 

Αυτό προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου Allensbach, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Η δυσπιστία των Γερμανών απέναντι στο ευρώ αυξάνεται συνεχώς. Τον περασμένο Απρίλιο, το 66% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ. Το 2008, λιγότεροι από τους μισούς εκ των ερωτηθέντων είχαν την ίδια γνώμη.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10 Ιουνίου από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το 60% των Γερμανών τασσόταν κατά της χορήγησης νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

«Οι γερμανοί πολίτες είναι περισσότερο προβληματισμένοι για το ευρώ απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο. Κι αυτό λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης», δήλωσε πρόσφατα ο Πέτερ Ματουσέκ αναλυτής του γερμανικού Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa.

«Ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν σφίξει πολύ τη ζώνη τα τελευταία χρόνια και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν χώρες που δεν έχουν καταβάλει τις ίδιες προσπάθειες», τόνισε ο Ντομινίκ Χίρλεμαν του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6550&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων