Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ανθρώπινη αλυσίδα» έξω από πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας
«Ανθρώπινη αλυσίδα» έξω από πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας Εκτύπωση E-mail
27.06.11

Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές σχημάτισαν την Κυριακή ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας ζητώντας το κλείσιμό του, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το εργοστάσιο του Fessenheim, στην Αλσατία, βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου για την πυρηνική ασφάλεια στη Γαλλία μετά το ατύχημα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι.

Βρίσκεται κοντά στη γερμανική μεθόριο και λειτουργεί από το 1977. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το αν θα επιτρέψουν να συνεχίσει η λειτουργία του για δέκα ακόμα χρόνια.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι προέρχονταν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, κρατούσαν πανό που έγραφαν στα γαλλικά «Σήμερα στην Ιαπωνία, αύριο στο Fessenheim.» Τη διαδήλωση στήριξαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι Πράσινοι της Γαλλίας. Οι διαδηλωτές εκφράζουν φόβους ότι το εργοστάσιο είναι ευάλωτο σε σεισμούς και πλημμύρες.

Η υπουργός Οικολογίας, Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση μέχρι να κατατεθεί η έκθεση της υπηρεσίας για την ασφάλεια των πυρηνικών στις αρχές Ιουλίου. Η Γαλλία ηλεκτροδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες που υπάρχουν στη χώρα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6549&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων