Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κόλαφος της Ευρώπης κατά της Συρίας
Κόλαφος της Ευρώπης κατά της Συρίας Εκτύπωση E-mail
25.06.11

Στο κείμενο της κοινής διακήρυξης των αρχηγών κρατών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι το καθεστώς στη Συρία δεν προοδεύει στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί υπονομεύοντας έτσι την αξιοπιστία του, ενώ αντίθετα συνεχίζει την καταστολή των διαδηλώσεων. Με αυτό το σκεπτικό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της Συρίας.

"Επιλέγοντας την καταστολή αντί της τήρησης των υποσχέσεων για ευρείες μεταρρυθμίσεις που το ίδιο έχει δώσει, το συριακό καθεστώς υπονομεύει την αξιοπιστία του. Οι υπεύθυνοι για εγκλήματα και πράξεις βίας εναντίον πολιτών θα πρέπει να λογοδοτήσουν", αναφέρεται στο κείμενο της ΕΕ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα το μεσημέρι κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Με τη διατύπωση αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει την καταδίκη της κυβέρνησης της Συρίας, ενώ οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος και εταιρειών που συνδέονται μαζί του, ετέθησαν σε ισχύ σήμερα.

Την περασμένη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκούνταν στη δήλωση ότι "η αξιοπιστία και το κύρος" του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ εξαρτώνται από την τήρηση των δεσμεύσεων για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν επίσης "με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα την καταστολή που εφαρμόζεται από το συριακό καθεστώς εναντίον του ίδιου του πληθυσμού...".

Οι νέες κυρώσεις κατά της Συρίας αφορούν επτά πρόσωπα και τέσσερις εταιρείες. Μεταξύ των ατόμων περιλαμβάνονται τρία στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ότι χορηγούν στρατιωτικό εξοπλισμό για τις επιχειρήσεις καταστολής του συριακού στρατού.

Ο γενικός διοικητής των Πασνταράν στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι και οι δύο αναπληρωτές του, στρατηγοί Κάσεμ Σολεϊμάνι και Χοσέιν Ταέμπ, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι τρεις κατηγορούνται από τους Ευρωπαίους ότι παρείχαν βοήθεια και υλική υποστήριξη στο καθεστώς της Συρίας για να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Και για τους τρεις ισχύει το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και η απαγόρευση της άδειας εισόδου στην ΕΕ.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6547&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote