Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: Στις 3 Ιουλίου τα κύρια σημεία του νέου προγράμματος για την Ελλάδα
Μέρκελ: Στις 3 Ιουλίου τα κύρια σημεία του νέου προγράμματος για την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
22.06.11

Την εκτίμηση ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου το Eurogroup θα εγκρίνει τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, διατύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε ομιλία της στην ομοσπονδιακή Βουλή η Ανγκελα Μέρκελ επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει εθελοντική συμμετοχή από τον ιδιωτικό τομέα στο νέο πρόγραμμα. "Σε άλλη περίπτωση μπορεί να πυροδοτηθεί ένα πιστωτικό επεισόδιο το οποίο θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο", τόνισε.


Σύμφωνα με την Μέρκελ, στόχος είναι "να υιοθετηθούν τα κύρια σημεία του προγράμματος για την Ελλάδα στις 3 Ιουλίου". Η Μέρκελ απέρριψε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την επιβολή "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια επιλογή ως απολύτως εσφαλμένη.
Αναφερόμενη στη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση Παπανδρέου, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως "πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα" για να προσθέσει πως "την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί το επόμενο βήμα", αναφερόμενη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιχείρησε να εξηγήσει στους βουλευτές γιατί δεν κράτησε σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα -όπως ζητούν οι πιο συντηρητικές πτέρυγες και ο λαϊκίστικος τύπος- λέγοντας ότι η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα "υποστηρίζεται από πολύ λίγες χώρες και συγκεκριμένα από την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι προσχώρησε σε αυτή την ομάδα και η Γαλλία, με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί η πρόταση από το Eurogroup -έστω και αν είναι περισσότερο μετριοπαθής από την αρχική γερμανική.

"Τασσόμαστε όλοι υπέρ μίας συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, αλλά χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αρχική πλειοψηφία στην Ευρώπη και εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση αυτών των πλειοψηφιών", σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για μία ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες, στην περίπτωση που η συμμετοχή ιδιωτών εκληφθεί από τις αγορές ως πιστωτικό γεγονός, δηλαδή ως χρεοκοπία της Ελλάδας.

Επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν θα πράξει τίποτε χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα θα γίνει σε αυστηρά εθελοντική βάση.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6541&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 22.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote