Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ για τα 500 εκατ. ευρώ που δεν έχουν εισπράξει από τους Γερμανούς
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ για τα 500 εκατ. ευρώ που δεν έχουν εισπράξει από τους Γερμανούς Εκτύπωση E-mail
21.06.11

Στη Βουλή καλείται ο υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει γιατί το υπουργείο έχει αφήσει στο απυρόβλητο τη γερμανική εταιρεία Hochtief, που έχει την εκμετάλλευση του αεροδρομίου μας στα Σπάτα και αρνείται να πληρώσει τον ΦΠΑ που χρωστάει από το 2001 μέχρι σήμερα και ξεπερνάει τα 500.000.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή. 

Mε ερώτηση που κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Μαρκόπουλο, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι ποινικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος, οι οποίες ισχύουν και για τον τελευταίο πολίτη που σύρεται αυθωρεί και παραχρήμα στα δικαστήρια.

 
Η κατάθεση της ερώτησης, την οποία υπογράφουν πρώτα ονόματα της ΝΔ, ερμηνεύεται ως απόφαση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναγάγει το θέμα σε κορυφαία απόδειξη ότι την ώρα που επιχειρείται αφαίμαξη των συντάξεων των 500 ευρώ και έκτακτη εισφορά ακόμα και στο δυαράκι, αφήνουν ανείσπρακτα εκατοντάδες εκατομμύρια που ξεπερνούν και τα 400 εκατ. που θα εισπράξει το Δημόσιο από την πώληση του 10% του ΟΤΕ πάλι σε Γερμανούς.
 
Από πλευράς της Hochtief δεν υπήρξε καμία αντίδραση στη συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας. Απόλυτη σιωπή. Ένοχη, βέβαια, που σημαίνει ότι τα στοιχεία που φέραμε στο φως δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση.
 
Σιωπή όμως και από το υπουργείο Οικονομικών και τα λαλίστατα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, που τους πείραξε η λέξη «Ανθύπατοι» που είχαμε τίτλο, λες και δεν απηχεί τον πραγματικό ρόλο που θα έχουν οι «τεχνοκράτες» (επόπτες, επιτηρητές, τοποτηρητές κατʼ άλλους, και μπάστακες κατά τον Σκανδαλίδη) που... ζήτησε ο πρωθυπουργός να μας στείλει η «τρόικα». Καμία απάντηση, για το τι ακριβώς συμβαίνει στο αεροδρόμιο με τα χρέη προς το Δημόσιο. Τον ΦΠΑ που δεν καταβάλλει. Αλλά και τι να πει... Όταν των δικών της υπηρεσιών είναι το έγγραφο που δημοσιεύσαμε. Και επιμένει ότι πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ συνολικού ύψους 500.000.000 ευρώ οι Γερμανοί.
 
Βέβαια, υπήρξε αναταραχή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πλέον «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε αμέσως να του πάνε τον σχετικό φάκελο. Πέραν όμως αυτού ουδέν.
 
Ο Εισαγγελέας πού είναι;
 
Το θέμα όμως έχει εκτός από την πολιτική του διάσταση και ποινική πλευρά. Και εδώ κάνει εντύπωση ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα. Δεν θα έπρεπε όμως; Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες τι λέει; Μόνο για τον λαουτζίκο εφαρμόζονται οι νόμοι;
 
 
Δεν θα ξεφύγουν
 
Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά την κατάθεση της ερώτησης των 13 βουλευτών της ΝΔ δεν πρόκειται οι Γερμανοί του αεροδρομίου να ξεφύγουν και να μην πληρώσουν τα 500 εκατ. ευρώ συν τα πρόστιμα. Αν συμβεί, θα είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Οι 13 βουλευτές της ΝΔ είναι οι Κώστας Μαρκόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Παναγιώτης Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Νίκος Δένδιας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κώστας Καραγκούνης, Ιωάννης Βρούτσης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Αργύρης Ντινόπουλος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Τσαμπίκα Ιατρίδη και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, να απαντήσει:
 
1) Γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές ποινικές διατάξεις;
 
2) Έχουν βεβαιωθεί τα ποσά του οφειλόμενου ΦΠΑ για τα έτη 2004 έως και σήμερα; Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά;
 
3) Ποιες ενέργειες και με τι χρονοδιαγράμματα έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη του ΦΠΑ από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών»;
 
Στην ερώτηση, τονίζουν, μεταξύ των άλλων:
 
«Στο φύλλο της 12ης Ιουνίου 2011 της εφημερίδας “ΠΑΡΟΝ” αποκαλύπτονται στοιχεία σχετικά με ένα συσσωρευμένο χρέος ΦΠΑ από το 2001 μέχρι και σήμερα, της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών”, της οποίας κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία φέρεται να μην καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ τον οποίο έχει εισπράξει, επικαλούμενη το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, δικαίωμα που όμως δεν προκύπτει από πουθενά.
 
Με βάση τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα και τη συμπληρωματική έκθεση ελέγχου φόρου προστιθέμενης αξίας που συνέταξε το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου (βάσει τις εντολής 1/7-3-2005) μόνο για τα έτη 2001, 2002 και 2003, ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.295.602,1 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική οφειλή ξεπερνά τα 500.000.000 ευρώ.
 
Με βάση τα έσοδα των τριών χρόνων 2001-2003 και αναλογικούς υπολογισμούς για τα επόμενα έτη μέχρι και το 2010, το ελάχιστο ποσό που προκύπτει ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς την αύξηση των εσόδων του αερολιμένα».
 
Τα άλλα κόμματα;
 
Να σημειωθεί ότι από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία, δεν υπήρξε καμία αντίδραση για την τεράστια φοροδιαφυγή των Γερμανών που μετέχουν στο αεροδρόμιό μας.
 
Paron
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6537&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote