Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ναι, συνομιλούμε με τους Ταλιμπάν»
«Ναι, συνομιλούμε με τους Ταλιμπάν» Εκτύπωση E-mail
20.06.11

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες συμμετέχουν σε προκαταρκτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, επιβεβαίωσε την Κυριακή, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, επιβεβαιώνοντας σχετική ανακοίνωση του Αφγανού προέδρου Καρζάι.

 

Επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη που έκανε το Σάββατο, ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε την Κυριακή ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς και οι αρχές άλλων χωρών, έχουν συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

"Νομίζω ότι υπάρχει μια βούληση να γίνουν συνομιλίες από έναν ορισμένο αριθμό χωρών συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο Γκέιτς, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

"Θα έλεγα ότι αυτές οι επαφές είναι πολύ προκαταρκτικές σε αυτό το στάδιο", δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό να καθοριστεί "ποιός αντιπροσωπεύει πραγματικά τους Ταλιμπάν", πριν εμπλακούμε σε συνομιλίες με κάποιον που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τον ηγέτη των ταλιμπάν, τον Μουλά Ομάρ.

"Δεν θέλουμε να βρεθούμε να συνομιλούμε κάποια στιγμή με κάποιον που είναι στην πραγματικότητα ανεξάρτητος", δήλωσε ο Γκέιτς.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά απο εκείνες του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι που δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

"Οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν άρχισαν. Αυτές οι συνομιλίες πάνε καλά. Οι ξένες δυνάμεις, κυρίως οι ΗΠΑ, κάνουν οι ίδιες τις διαπραγματεύσεις", είχε δηλώσει ο Καρζάι σε συνέντευξη στην Καμπούλ.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση των απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τους Ταλιμπάν που εκδιώχθηκαν από την εξουσία στα τέλη του 2001 από έναν διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων όμως η αιματηρή εξέγερση κέρδισε έδαφος τα τελευταία χρόνια.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6535&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote