Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνένετυξη τύπου και απολογισμός πεπραγμένων απο την Ομοσπονδία
Συνένετυξη τύπου και απολογισμός πεπραγμένων απο την Ομοσπονδία Εκτύπωση E-mail
17.06.11

 

 

Του Σάκη Σερέτη

 

Απολογισμός πεπραγμένων για τον πρώτο χρόνο διοίκησης υπό την προεδρία του κ. Ηλία Τσεκερίδη στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Σταθάκειο, παρουσία σχεδόν όλων των Ομογενειακών ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

“Θέλουμε την καλοπροαίρετη κριτική σας, γιατί καμιά φορά απο μέσα αυτά που βλέπεις ,νομίζεις οτι είναι όλα εντάξει”,” τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους., ενώ παράλληλα ανέφερε οτι οι περισσότερες από τις προεκλογικές εξαγγελίες του συνδυασμού του έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Τσεκερίδης αναφέρθηκε στον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της επόμενης παρέλασης, η οποία ως γνωστό θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου 2012, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην φετεινή διεξαγωγή της η οποία έγινε στις 27 Μαρτίου..

“Όλοι γνωρίζεται ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία είχε παρκάρει την διεξαγωγή της παρέλασης στον μήνα Απρίλιο” τόνισε με νόημα o πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Στην αναφορά του για την προσέλκυση της νεολαίας ο κ. Τσεκερίδης, ανέφερε οτι έγιναν σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας την συμμετοχή και βοήθεια των Ελληνοαμερικανών φοιτητών στην διεξαγωγή της φετεινής παρέλασης..

“Η Ομοσπονδία δραστηριοποιήθηκε αρκετά αυτή την χρονιά στον τομέα παροχής βοήθειας προς τους Ομογενείς, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν όσοι απευθύνθηκαν σε εμάς.

Έχουμε επίσης προγραμματίσει μια συνάντηση με τους πολιτικούς της ευρύτερης περιοχής μας στις 24 Ιουνίου, προκειμένου να ζητήσουμε την βοήθεια τους σχετικά με την εξεύρεση αθλητικών χώρων για τα παιδιά μας επεσήμανε ο κ. Τσεκερίδης .

Ανέφερε δε, ότι η αθλητική ακαδημία της αστυνομίας, η οποία διέθετε μέχρι πρόσφατα τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους της περιοχής του Nassau county, αποφάσισε την διακοπή αυτής της παροχής.

Ο κ. Τσεκερίδης εξήρε την άμεση βοήθεια στο θέμα εξεύρεσης αθλητικών χώρων, που πρόσφερε ο Ελληνοαμερικανός οικονομικός ελεγκτής του Nassau county Γεώργιος Μαραγκός , ο οποίος διέθεσε αρκετά γήπεδα για τις αθλητικές δραστηριότητες της νεολαίας..

Συνεχίζοντας την αναφορά του ο κ. Τσεκερίδης, επανέλαβε την θέληση της Ομοσπονδίας να παροτρύνει και να βοηθήσει τους ομογενείς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ενισχυθεί σημαντικά η εκλογική δύναμη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ανέφερε δε, οτι ο οικονομικός ελεγκτής του Nassau county Γεώργιος Μαραγκός, εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος για μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή των Ηνωμένων πολιτειών και σε αυτή την προσπάθεια ,όλοι μας θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε, όπως κάναμε στο παρελθόν με το Μαϊκ Δουκάκη και άλλους ομογενείς.

Εστιάζοντας τον λόγο του στην οικονομική διαφάνεια ο ομιλητής, ανέφερε την αποστολή του οικονομικού απολογισμού της Ομοσπονδίας σε όλα τα μέλη κάθε τρεις μήνες, γεγονός που τους δίνει την ευκαιρία να τον μελετήσουν και ερχόμενοι στην γενική συνέλευση, να είναι πληροφορημένοι και να μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους.

Όσον αφορά στις πολιτιστικές δραστηριότητες, ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε την διεξαγωγή της μικρής παρέλασης που διοργανώθηκε στην Αστόρια για την 28η Οκτωβρίου, όπως επίσης και την γιορτή που πραγματοποιήθηκε για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, στην οποία τιμήθηκαν παλαιά στελέχη του οργανισμού και της Ομογένειας.

Ανέφερε επίσης τις ομιλίες που πραγματοποίησαν στην Ομοσπονδία, ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης για το θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας και ο ιατρός και πρόεδρος της Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής Αντώνης Παπαδόπουλος , για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της Μακεδονικής ταυτότητας.

Όσον αφορά στις προσπάθειες της επιτροπής αγοράς νέου κτηρίου και του διοικητικού συμβουλίου, να προχωρήσει στην αγορά του διπλανού κτηρίου , ο κ Τσεκερίδης ανέφερε οτι παρά το γεγονός οτι προσέφεραν το ζητούμενο ποσό, ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να το πουλήσει ..

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Χρήστος Βουρνάς, επεσήμανε οτι εκπληρώθηκε η προεκλογική δέσμευση που αφορούσε την οικονομική διαφάνεια, τονίζοντας την αποστολή του οικονομικού απολογισμού κάθε τρεις μήνες, ενώ παράλληλα υπενθύμισε οτι μέχρι σήμερα, δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα δολάριο από το ταμείο της παρέλασης για τα λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας.

Σχετικά με την διεξαγωγή της φετεινής παρέλασης, ο ομιλητής ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από την Ομογένεια και τόνισε οτι αυτή η παρέλαση ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα απέφερε και το ποσόν των 140.000 δολαρίων καθαρό κέρδος.

Ενημέρωση για την πορεία εκσυγχρονισμού του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ομοσπονδίας, έδωσε ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος ανέφερε οτι η εκλογή των υποψηφίων για το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα γίνεται στο εξής με ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι υποψήφιοι θα εκλέγονται κατευθείαν από τους ψηφοφόρους.

Πρόσθεσε δε, ότι τον πρόεδρο και τους υπόλοιπους αξιωματούχους θα εκλέγουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ.Γαλάτουλας ανέφερε επίσης, οτι θα προταθεί η αύξηση των αντιπροσώπων η οποία θα καθορίζεται ανάλογα με την αριθμητική δύναμη των συλλόγων-μελών, ενώ προανήγγειλε την συγχώνευση πέντε άλλων μονίμων επιτροπών με την πολιτιστική επιτροπή.

Την κατάργηση της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία είχε δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο παρελθόν εξ' αιτίας των υπερεξουσιών που της παρείχε το καταστατικό ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας, τονίζοντας οτι θα προταθεί η δημιουργία μιας άλλης επιτροπής “Θεσμών και διαφάνειας”, η οποία δεν θα έχει τις υπερεξουσίες της συμβουλευτικής επιτροπής, τον δε πρόεδρο αυτής της επιτροπής, θα μπορεί να τον ορίζει ο εκάστοτε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ τα μέλη της θα εκλέγονται από την γενική συνέλευση.

Αναφερόμενος στους συλλόγους “σφραγίδες” ο κ. Γαλάτουλας, τόνισε ότι θα αλλάξουν τα κριτήρια συμμετοχής στην Ομοσπονδία και κάθε σύλλογος -μέλος, θα πρέπει να έχει τραπεζικό λογαριασμό, από όπου θα πληρώνει την συνδρομή του στην Ομοσπονδία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διοργανώνει τουλάχιστον μια εκδήλωση ετησίως, όπως επίσης θα πρέπει να αποδεικνύει ότι πραγματοποιεί και δυο γενικές συνελεύσεις τον χρόνο.

Σχετικά με τις αρμοδιότητες της εφορευτικής επιτροπής, ο ομιλητής ανέφερε ότι θα καθορίζονται ευκρινώς στο νέο καταστατικό και σύμφωνα με την πρόταση που θα υποβληθεί, η εφορευτική επιτροπή θα έχει το δικαίωμα να εξετάσει διοικητικά και οικονομικά τους συλλόγους και εφόσον προκύπτουν στοιχεία θα μπορεί να αποκλείσει συλλόγους από την εκλογική διαδικασία.

Για τον αριθμό που θα καθορίζει την απαρτία των γενικών συνελεύσεων, ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε οτι θα προταθεί να λογίζεται σαν απαρτία , ο αριθμός που θα αντικατοπτρίζει το 30% των ταμειακώς τακτοποιημένων συλλόγων-μελών. της Ομοσπονδίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το καταστατικό ,ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε οτι θα σταλεί προσχέδιο των προτεινόμενων αλλαγών σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διαφορετικών προτάσεων .

Το δε τελικό σχέδιο των αλλαγών, θα πρέπει να εγκριθεί απο την πλειοψηφία των μελών της ειδικής καταστατικής συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλον.

Τόνισε επίσης, ότι κάποια σημαντικά άρθρα του νέου καταστατικού΄, θα κατατεθούν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης προκειμένου να συμπληρώσουν τα υπάρχοντα, ενώ επιβεβαίωσε οτι ο εσωτερικός κανονισμός, θα υπαγορεύει τα καθήκοντα και τις εξουσίες της εκάστοτε εφορευτικής επιτροπής των εκλογών και αυτόν θα πρέπει να ακολουθούν.

Σχετικά με την έναρξη των εργασιών της πειθαρχικής επιτροπής, η οποία θα πρέπει να εξετάσει τα άτομα που έχουν παραπεμφθεί απο το διοικητικό συμβούλιο, ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε οτι έχουν σταλεί επιστολές σε αυτούς που απαρτίζουν την σύνθεση της σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό και εκτός απο τον κ. Νικο Διαμαντίδη δεν εχει απαντήσει κανένας άλλος.

Επεσήμανε όμως ότι θα αποσταλεί μια δεύτερη επιστολή προς τα ίδια άτομα και στην περίπτωση που δεν απαντήσουν, θα προχωρήσουν στην συμπλήρωση των θέσεων από τους αναπληρωματικούς που έχουν εκλεγεί για αυτή την επιτροπή.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και η κ. Μαρία Μπάσκου, πρόεδρος της επιτροπής ανέγερσης του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Ανκορέϊτζ της Αλάσκας, η οποία ζήτησε την βοήθεια της Ομογένειας για την αποπεράτωση των εργασιών του ναού.

Την κ. Μπάσκου έφερε σε επαφή με την Ομοσπονδία ο κ. Λεωνίδας Λόης , ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ανέφερε οτι θα ενημερώσει το συμβούλιο του και θα προτείνει να ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός, όπου θα μπορούν οι Ομογενείς να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο Γ! Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε ότι βρέθηκε εκεί από σύμπτωση και ότι δεν ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για αυτή την ενημέρωση των ΜΜΕ .

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6528&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 17.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote