Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
14.06.11

Με την ανάγνωση και επικύρωση των πρακτικών προηγουμέεων συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, αναλώθηκε ο περισσότερος χρόνος στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 31 Μαίου στο Σταθάκειο.

Απο την ανάγνωση και εν συνεχεία επικύρωση των πρακτικών, προέκυψε οτι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ουδέποτε ζήτησε συγνώμη απο τον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με το θέμα της δήθεν μη πρόσκλησης του υπουργού στο γεύμα που οργάνωσε η Ομοσπονδία την 25η Μαρτίου στην Αστόρια, στα πλαίσια των εορτασμών της εθνικής μας παρέλασης.

Γαι το συγκεκριμένο θέμα επίσης,έχει καταγραφεί στα πρακτικά και η άποψη του καταγγέλοντος κ.Δημητρίου, σύμφωνα με τη οποία παρραδέχεται οτι παραπλανήθηκε, και στοτέλος αρκέστηκε να δηλώσει “άρα ο υπουργός είπε ψέμματα”.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και η επιστολή που απέστειλε ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος προς τον σημερινό πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, μέσω της οποίας ανακοίνωνε τα αποτελέσματα της σύναξης εξι πρώην προέδρων, οι οποίοι σύμφωνα με την επιστολή, συνιστούν στην διοικούσα πλειοψηφία της Ομοσπονδίας να ανακαλέσει τις παραπομπές στην πειθαρχική επιτροπή των κκ. Π.Μιχαλέα και Δ.Δημητρίου, με γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού.

Προτείνουν δε, να παραδόσει ο κ. Μιχαλέας το προσωπικό του βιβλίο περιστατικών και ο κ. Δημητρίου να ζητήσει έγγραφη συγνώμη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης δήλωσε “οτι αρνήθηκε να παραβρεθεί στην σύναξη των πρώην προέδρων, καθόσον δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί μια ειλλημένη απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου”.

Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Π.Γαλάτουλας δήλωσε, “η επιστολή του κ. Σταθάκου μοιράστηκε πρώτα στα ΜΜΕ και μετά έφτασε στον φυσικό της παραλήπτη που ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Αποτελεί δε ωμή παρέμβαση στο έργο του διοικητικού συμβουλίου”.

Την επιστολή 10 εκκρεμοτήτων που απέστειλε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων απο την νέα διοίκηση ανέφερε ο κ. Δ.Καλαμαράς, τονίζοντας οτι ποτέ δεν πήρε απάντηση σχετικά με τα θέματα που παρέπεμψε στον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη.

Ο κ. Τσεκερίδης δήλωσε οτι απαντήθηκε στο σύνολο της η συγκεκριμένη επιστολή και απευθυνόμενος προς τον Δ.Καλαμαρά τόνισε “οτι εαν θέλεται ειδική συνεδρίαση για αυτό το θέμα είμαι στην διάθεση σας”.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε αφορά στην ισχύουσα ασφαλιστική κάλυψη της Ομοσπονδίας, για την οποία όπως ανακοινώθηκε δεν καλύπτει εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο κτήριο απο μη μέλη της Ομοσπονδίας..

Ως γνωστό, η προηγούμενη ασφάλεια που είχε η Ομοσπονδία περιείχε αυτή την κάλυψη, όμως με την ανάληψη των καθηκόντων του την περίοδο 2008 ο πρώην πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, αποφάσισε να αλλάξει αφαλιστική εταιρία προβάλλοντας σαν επιχείρημα το χαμηλότερο κόστος.

Ωστόσο αυτή η αλλαγή είχε σαν αποτέλεσμα, η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα, να παραμένει ακάλυπτη και εκτεθειμένη σε κίνδυνο, στην περίπτωση που συμβεί κάτι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που διεξάγονται στο κτήριο απο μη μέλη της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει απευθυνθεί σε δυο ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να επιλύσει αυτό το πρόβλημα και περιμένει έγγραφες προσφορές.

Να κάνω όμως και μια παρέμθεση υπενθυμίζοντας, οτι μέχρι την λύση αυτού του προβλήματος, θα πρέπει να σταματήσει να ενοικιάζεται η αίθουσα σε άτομα που δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενες δυσάρεστες καταστάσεις.

Όπως αυτό το περιστατικό τραυματισμού κάποιου Ομογενή στον χώρο της Ομοσπονδίας, κατά την διάρκεια της προεδρίας του κ.Ν.Διαμαντίδη και την χρηματική αποζημίωση εξπρές των 25.000, που αποτελούν ανεξιχνίαστο περιστατικό για τον οργανισμό μέχρι και σήμερα.

Το περιστατικό αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ο γραμματέας Π.Γαλάτουλας ζήτησε να αποσταλεί μια επιστολή προς τον κ.Ν.Ράλλη, μέσω της οποίας θα αποδοκιμάζονται τα δυσφημιστικού τύπου σχόλια που είχαν διαατυπωθεί κατά καιρούς εναντίον του κ. Ν.Ράλλη.

Ως γνωστό, την ασφαλιστική κάλυψη της Ομοσπονδίας την περίοδο 2006-2008, είχε αναλάβει το γραφείο του υιού του κ.Ν.Ράλλη .

Όσον αφορά την προσπάθεια αγοράς του διπλανού κτηρίου απο το Σταθάκειο, ανακοινώθηκε οτι δεν επήλθε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, παρόλο που η Ομοσπονδία αποδέχθηκε τους οικονομικούς όρους.

Τέλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία απο το διοικητικό συμβούλιο, ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης 2011, τον οποίο παρουσίασε ο ταμίας της οργάνωσης Χρήστος Βουρνάς.


 


 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6522&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >