Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
14.06.11

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

 

 

Του Σάκη Σερέτη

Αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με την αναγκαιότητα της παρουσίας του Έλληνα υπουργού Υγείας Α.Λοβέρδου στην Νέα Υόρκη, αφήνει η πρόσφατη επίσκεψη του, προκειμένου να συμμετάσχει στην συνάντηση για τον υιό του ΑIDS, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ 8-10 Ιουνίου.

Διανύοντας την εποχή των ισχνών αγελάδων για την Ελληνική οικονομία, ο υπουργός υγείας Α.Λοβέρδος επέλεξε να επισκεφτεί την έδρα των Ηνωμένων Εθνών συνοδευόμενος απο πολυμελή ομάδα συνεργατών του.

Σκοπός του ταξειδιού, ήταν η επιβεβαίωση της Ελλάδας προς την κοινωνία των εθνών, οτι η χώρα θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του AIDS.

Στην ίδια συνάντηση όμως, κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλαδας, εκπροσωπήθηκαν απο τους μόνιμους αντιπροσώπους τους στον ΟΗΕ.

Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής του, ο υπουργός συναντήθηκε με 25 Ομογενειακούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, σε μια κλειστή σύσκεψη στο Ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, χωρίς την παρουσία των Ομογενειακών ΜΜΕ, όπου ενημέρωσε τους παριστάμενους για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα, την λαθρομετανάστευση, καθώς επίσης και για την πορεία της οικονομίας.

Στην παράνομη μετανάστευση και την πορνεία απέδωσε ο υπουργός την αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Δήλωσε δε οτι αυτά τα στοιχεία, καθώς επίσης και μια σειρά απο μέτρα σχετικά με την λαθρομετανάστευση και την πορνεία, θα τα ανακοινώσει όταν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας οτι “ορίζοντας υπέρβασης των σημαντικότερων δυσκολιών είναι ο Μάϊος -Ιούνιος του 2012”.

“Λυπάμε για ορισμένους βουλευτές οι οποίοι έδειξαν οτι θα ήθελαν να είναι με τους αγανακτισμένους”, τόνισε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός, αφήνοντας αιχμές εναντίον βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος .

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε επίσης οτι δικαιολογεί την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας οτι και αυτός το ίδιο θα έκανε σαν αντιπολίτευση, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα ευχάριστο στο ακροατήριο.

Υποσχέθηκε δε, να μιλήσει σε ανοιχτή Πανομογενειακή συγκέντρωση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα του θα επισκεφθεί ξανά την πόλη μας.

Όπως προανέφερα, στην συζήτηση του υπουργού με τους Ομογενειακούς παράγοντες δεν παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι, καθόσον δεν υπήρξε σχετική επίσημη ενημέρωση των Ομογενειακών ΜΜΕ, αντίθετα, όταν αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου, η σχετική ειδοποίηση έφτασε κυριολεκτικά στο παρά πέντε .

 

 


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6521&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 17.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote