Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Από άμβωνος πολιτικολογίσ
Από άμβωνος πολιτικολογίσ Εκτύπωση E-mail
13.06.11

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ προκάλεσαν αναφορές του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και για τις κομματικές εξελίξεις κυρίως σε ότι αφορά στην παραμονή του ΔΗΚΟ στη κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, τον Δημήτρη Χριστόφια, "Πρόέδρο διάλυσης και όχι λύσης". Κυβέρνηση κάναιε λόγι για εκφυλισμό της πολιτικής ζωής.

 Ρεζίλεμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται να συμμετάσχει ''στην επιχείρηση εκφυλισμού της πολιτικής ζωής, στον εξευτελισμό των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική και στο ρεζίλεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνή χώρο'', δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β' στην εφημερίδα ''Η Καθημερινή''.


Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ''ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και του λαού και η έκκληση του προς όλους, είναι έκκληση ενότητας και συναίνεσης, αλλά και περιορισμού του καθενός στα καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμα που κατέχει και που τον ενέταξε ο λαός και η πολιτεία''.



Λύπη εκφράζει και το ΑΚΕΛ για την ''ομολογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για εμπλοκή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας''.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου σε σημερινή γραπτή δήλωση αναφέρει ότι ''η με έντονο και απροκάλυπτο τρόπο παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου, βλάπτει το θεσμό της εκκλησίας, τον οποίο ο ίδιος έχει θεσμική υποχρέωση να προασπίσει''.


Πρόεδρος διάλυσης


"Πρόεδρο διάλυσης κι όχι λύσης" αποκαλεί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στην " Καθημερινή".


Ο αρχιεπίσκοπος, ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας αντί να ακολουθήσει μια σωστή γραμμή στο κυπριακό, "προχωρά σε απαράδεκτες εκπτώσεις".

Επίσης, επικρίνει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση Χριστόφια. Ακόμη αναφέρει ότι μεσολάβησε για να αποτρέψει τις διαγραφές από το ΔΗΚΟ του αναπληρωτή προέδρου Γιώργου Κολοκασίδη και του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

Aναφέρεται και στις προεδρικές εκλογές του 2013, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που κληθεί να επιλέξει μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, "θα είναι ο δυστυχέστερος των ανθρώπων".


ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6518&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote