Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Θρίαμβος Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές
Θρίαμβος Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές Εκτύπωση E-mail
13.06.11

Μεγάλη νίκη σημείωσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, λαμβάνοντας το 50% των ψήφων, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων

Ο Ερντογάν αναλαμβάνει για τρίτη συνεχή θητεία τα ηνία της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ακολουθεί με 25,9% και οι εθνικιστές της Εθνικής Δράσης με 13%.


«Σήμερα για μια ακόμα φορά η δημοκρατία και η εθνική θέληση νίκησαν», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν που βγήκε στο μπαλκόνι της έδρας του κόμματός του στην Άγκυρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμίν, για να χαιρετίσει το πλήθος των οπαδών του που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί εκεί κρατώντας σημαίες του Κόμματος αλλά και της χώρας.


Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε επίσης ότι «η Γάζα, η Παλαιστίνη και η Ιερουσαλήμ νίκησαν επίσης» δείχνοντας για μία ακόμα φορά τη συμπάθειά του στον μουσουλμανικό κόσμο και ιδιαιτέρως στην παλαιστινιακή υπόθεση.


«Ο λαός μας έστειλε μήνυμα να εκπονήσουμε ένα νέο Σύνταγμα μέσω συναίνεσης και διαπραγματεύσεων», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα συζητήσουμε το νέο Σύνταγμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6516&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote