Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χλιαρή αντίδραση για Γκιουλ
Χλιαρή αντίδραση για Γκιουλ Εκτύπωση E-mail
11.06.11

Με μια χλιαρή και σε επίπεδο εκπροσώπου υπουργείου Εξωτερικών δήλωση αντέδρασε η Ελλάδα στις προκλητικές δηλώσεις Γκιουλ.

«H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεοκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ, όπως αυτές αποδόθηκαν από την εφημερίδα Hurriyet Daily News.


Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την Χουριέτ, ο κ. Γκιουλ διατύπωσε την άποψη πως η Ελλάδα οδεύει προς την πτώχευση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκιουλ είπε επί λέξει: «Όπως ξέρετε πηγαίνουμε συχνά σε ευρωπαϊκές χώρες. Πραγματικά ζηλεύουν την Τουρκία. Η Ελλάδα πάει προς πτώχευση. Όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει απαιτούν υψηλά επιτόκια. Όταν όμως υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε απαιτούν χαμηλά επιτόκια. Έτσι είναι και οι χώρες. Οι Γερμανοί ανησυχούν για παράδειγμα επειδή ικανά στελέχη επιστρέφουν στην Τουρκία».


Είναι σαφές πως πρόκειται για εξαιρετικά προσβλητική και προκλητική δήλωση και η Αθήνα ώφειλε να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη, προκειμένου να πληροφορηθεί αν πράγματι ο κ. Γκιουλ προέβη σε αυτήν. Διαφορετικά, οφείλει να την διαψεύσει.

Ελεύθερη ζώνη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6510&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote