Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ηθική υποχρέωση, οι πολεμικές αποζημιώσεις»
«Ηθική υποχρέωση, οι πολεμικές αποζημιώσεις» Εκτύπωση E-mail
07.06.11

«Η Γερμανία δεν πλήρωσε μέχρι στιγμής τα χρέη της απέναντι στον ελληνικό λαό (αποζημιώσεις) και στο ελληνικό κράτος (επανορθώσεις). Οι Γερμανοί πολιτικοί διαστρεβλώνουν τα γεγονότα ενώπιον της οικονομικής κρίσης και των νέων απαιτήσεών τους για να μην συμψηφισθούν», έλεγαν χθες οι Γερμανοί μπροστά στην πρεσβεία της Γερμανίας.

 Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Γερμανών μελών της «ομάδας εργασίας για το Δίστομο» και Ελλήνων μπροστά στην πρεσβεία στο Κολωνάκι που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, παρών ήταν και ο Μανώλης Γλέζος καθώς και κάτοικοι του Διστόμου και άλλων ελληνικών χωριών που είχαν υποστεί γερμανικές θηριωδίες.


Οι Γερμανοί κρατούσαν πανό, ζητώντας τη δικαίωση του Διστόμου και φώναζαν στα ελληνικά και τα γερμανικά το σύνθημα «Δώστε τώρα τις αποζημιώσεις», ενώ διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια γραμμένα στα ελληνικά.


Ο Μανώλης Γλέζος


Ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι αποζημιώσεις αποτελούν ηθική υποχρέωση της Γερμανίας διότι η Ελλάδα στον πόλεμο έχασε το 12% του πληθυσμού της. Υποστήριξε ότι θα μπορούσαν οι γερμανικές επιχειρήσεις να αναλάβουν την κατασκευή έργων στην Ελλάδα, τα οποία να πληρωθούν από το γερμανικό κράτος. Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι Γερμανοί σήμερα απολαμβάνουν τη δημοκρατία και την ελευθερία που είναι αποτέλεσμα και του αγώνα του ελληνικού λαού.


Οι Γερμανοί επιπλέον κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της «να παραστεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην αντιδικία Γερμανίας-Ιταλίας για τις αποζημιώσεις κατοίκων της Ιταλίας και του Διστόμου, με περιουσιακά στοιχεία του γερμανικού κράτους που βρίσκονται στην Ιταλία ».


Ελευθεροτυπία

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6503&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote