Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Την απομάκρυνση περισσότερων στρατιωτών από το Αφγανιστάν εξετάζουν οι ΗΠΑ
Την απομάκρυνση περισσότερων στρατιωτών από το Αφγανιστάν εξετάζουν οι ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
07.06.11

Στενοί σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξετάζουν την απόσυρση περισσότερων στρατιωτών από το Αφγανιστάν τον Ιούλιο, σε σχέση με αυτή που είχε αρχικά προβλεφθεί, όπως αποκαλύπτει τη Δευτέρα δημοσίευμα των New York Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ορισμένοι ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι εκτιμούν ότι μια τέτοια αλλαγή στρατηγικής δικαιολογείται από το υψηλό κόστος του πολέμου και από τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να θίξει το θέμα αυτό σε ομιλία του προς το έθνος, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αρχίσουν το καλοκαίρι την απόσυρση ενός τμήματος των 90.000 Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσφατα υπολόγισαν ότι μια πρώτη απόσυρση θα μπορούσε να αφορά από 3.000 έως και 5.000 στρατιώτες.

Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου απηύθυναν έκκληση για μια μεγαλύτερη απόσυρση, χωρίς να κάνουν λόγο για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6501&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote