Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κύκλο επαφών με ξένους ηγέτες αρχίζει ο Α. Σαμαράς
Κύκλο επαφών με ξένους ηγέτες αρχίζει ο Α. Σαμαράς Εκτύπωση E-mail
07.06.11

Ο Αντ. Σαμαράς θα αποσαφηνίσει τι εννοεί το κόμμα του όταν ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μαραθώνιο επαφών στην Ευρώπη ξεκινά από αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει ότι οι προτάσεις του κόμματός του όπως αυτές παρουσιάστηκαν μέσα από το «Ζάππειο 2» για έξοδο της χώρας από την κρίση, με προεξάρχουσα αυτή για μείωση των φορολογικών συντελεστών, είναι υλοποιήσιμες. Με τις Βρυξέλλες να πιέζουν προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, χωρίς όμως να τη θέτουν και ως προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρ. Φιγιόν, και την επομένη «πετάει» για Βρυξέλλες, όπου τον περιμένουν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Β. Μαρτένς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκής Συμβουλίου Χ. Β. Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο.

Επιμένοντας ότι η συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα απέτυχε, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να αποσαφηνίσει τι εννοεί το κόμμα του όταν ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας μεν ότι το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά επιμένοντας ταυτόχρονα ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μία άλλη συνταγή. Σύμφωνα με τη Συγγρού, η συνολική πρόταση του «Ζαππείου 2» με βασικό άξονά της το φορολογικό «μπορεί να προκαλέσει το δημιουργικό σοκ, απέναντι στο παραλυτικό σοκ, που υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πολιτική της κυβέρνησης».

Ήδη, άλλωστε, η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ του Μεσοπρόθεσμου όταν αυτό έρθει στη Βουλή υπό τη μορφή ενός άρθρου, παρά τις γέφυρες συνεννόησης που έχει ρίξει η κυβέρνηση, κάνοντας αποδεκτές αρκετές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται σαφές ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί στην ουσία συνέχεια της συνταγής του Μνημονίου, που ούτως ή άλλως έχει αποτύχει.

«Χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο», τονίζει χαρακτηριστικά η Συγγρού, προσθέτοντας ότι «με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση».

Μνημόνιο
Όπως υποστηρίζει η ΝΔ, «η αναζωογόνηση απαιτεί επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση που μπορεί να γίνει με το σχέδιο που αναπτύξαμε στο Ζάππειο, δηλαδή με επαναδιαπραγμάτευση προκειμένου να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο». Παρ' όλα αυτά η ΝΔ κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει συγκεκριμένες διατάξεις εφαρμοστέων νόμων, που αφορούν τα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων, της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την εργασιακή «χρυσή εφεδρεία».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6500&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote