Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκκληση Ομπάμα - ΟΗΕ για αγώνα κατά του AIDS
Έκκληση Ομπάμα - ΟΗΕ για αγώνα κατά του AIDS Εκτύπωση E-mail
06.06.11

Έκκληση για αύξηση της χρηματοδότησης στη μάχη κατά του AIDS απευθύνει ο ΟΗΕ, με αφορμή την 30ή επέτειο από την εμφάνιση της ασθένειας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας (UNAids) των Ηνωμένων Εθνών, Μάικλ Σιντίμπ, νέα μελέτη έδειξε ότι εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί τότε ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου μπορεί να μειωθεί κατά 96%.

Ο ίδιος, όπως μεταδίδει το BBC, υποστήριξε ότι στόχος είναι να αποκτήσουν περισσότεροι άνθρωποι πρόσβαση στη θεραπεία, αλλά και να αντιμετωπιστούν διάφοροι κοινωνικοί παράγοντες, που έχουν στιγματίσει την ασθένεια.

Την Πέμπτη, δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της UNICEF, βάσει της οποίας ο αριθμός των νεαρών φορέων του AIDS μειώθηκε κατά 12% μέσα σε δέκα χρόνια, παγκοσμίως, αλλά κάθε μέρα 2.500 άνθρωποι ηλικίας 15 ώς 24 ετών προσβάλλονται από τον ιό.

«Είναι πρόοδος; Ναι. Είναι επαρκής; Σίγουρα όχι» δήλωσε ο Ελχάτζ Ας Σι, διευθυντής της UNICEF για τη νότια και την ανατολική περιοχή της Αφρικής, παρουσιάζοντας στο Γιοχάνεσμπουργκ την έκθεση.

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας από 15 ώς 24 ετών είναι σήμερα φορείς του AIDS, 12% λιγότεροι σε σχέση με το 2001. Τέσσερα εκατομμύρια απ' αυτούς ζουν στην υποσαχάρεια Αφρική.

Οι νέες γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τους άνδρες: 60% των νεαρών φορέων είναι γυναικείου φύλου και το ποσοστό αυτό φτάνει το 72% στην υποσαχάρεια Αφρική.

Σύμφωνα με τον Σι, η πρώιμη σεξουαλικότητα και η χρήση ναρκωτικών είναι οι δύο κύριοι φορείς μετάδοσης του ιού HIV.

«Εδώ και πολύ καιρό, οι κοινότητες έκλειναν τα μάτια σ' αυτούς τους παράγοντες κινδύνου. Είναι πλέον καιρός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας συλλογικά» τόνισε.


Έκκληση Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά του AIDS.

«Την ώρα που τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο και στηρίζουμε αυτούς που ζουν με τον ιό HIV, πρέπει να κινητοποιηθούμε για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.

Την περασμένη χρονιά, ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε σε εφαρμογή ένα εθνικό σχέδιο καταπολέμησης του AIDS, με στόχο να μειωθεί κατά 25% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο ετήσιος αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει επίσης στην βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης των φορέων και των ασθενών.

Από την εμφάνισή της η νόσος έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 600.000 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κάθε χρόνο περίπου 56.000 Αμερικανοί μολύνονται με τον ιό HIV και συνολικά οι φορείς ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
tanea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6495&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote