Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα κόμματα για την τελευταία συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας
Τα κόμματα για την τελευταία συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας Εκτύπωση E-mail
05.06.11

Για «νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα» κάνει λόγο το ΚΚΕ μετά την τελευταία συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας. Τον κίνδυνο η Ελλάδα να χάσει ένα κομμάτι από την κυριαρχία της επισημαίνει το ΛΑΟΣ, ενώ τη συνέχιση των αγώνων στους δρόμους «κόντρα στο αντεργατικό-αντιλαϊκό σχέδιο» ζητά ο Συνασπισμός.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο για «άθλιες προβοκάτσιες, μήπως και συσπειρώσουν έστω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να ελπίζουν πια ότι η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και η ΕΕ θα τους λυπηθούν".

Κάνει λόγο για "λαϊκή αγανάκτηση", η οποία "τους φοβίζει αλλά δεν τους εμποδίζει, όσο είναι εγκλωβισμένη στο δικό τους γήπεδο όπου τη συγκρατούν και οι δήθεν ακομμάτιστες ομάδες και τα διάφορα αναχώματα του συστήματος". Τέλος, προσθέτει πως ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία "την καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα".

ΛΑΟΣ

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφέρει σχετικά με το "Μεσοπρόθεσμο" και τις προτάσεις τις τρόικας ότι "πριν έρθει στη Βουλή με ένα ή περισσότερα άρθρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ασφαλώς, ότι δεν συγκρούεται με θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος. Η Ελλάδα θα χάσει σημαντικό κομμάτι από την κυριαρχία της".

ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι "το πανικόβλητο σύστημα εξουσίας, επιλέγει συνειδητά τη στρατηγική της έντασης και τις άθλιες προβοκάτσιες, μήπως και συσπειρώσουν έστω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία". 

Αναφέρει χαρακτηριστικά: "μιλούν για απολίτικους. Αφήνουν άθλια υπονοούμενα, παρομοιάζουν εαυτούς με το Λαμπράκη και την εξεγερμένη κοινωνία με το παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων, τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται καβάλα στο τρίκυκλο ΔΝΤ-Κομισιόν -ΕΚΤ, που εγκληματεί κατά του λαού μας".

Καλεί την κυβέρνηση "να εγκαταλείψει τη στρατηγική της έντασης και οποιαδήποτε σκέψη για προβοκάτσια ευρείας κλίμακας απέναντι στο λαϊκό κίνημα", και ζητά από τους πολίτες να στείλουν από τις πλατείες της χώρας το πιο ισχυρό μήνυμα αλλαγής.

Ο ΣΥΝ

Για " εξάλειψη του κοινωνικού κράτους" μιλά ο ΣΥΝ σε δική του ανακοίνωση. Υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση της τρόικας πως "η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιταχύνει αισθητά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας" προϊδεάζει, αλλά στην ουσία επιχειρεί να αποκρύψει τη συμφωνημένη με την κυβέρνηση στρατηγική.

 "Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής ερήμωσης για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και διεύρυνσης παράλληλα της φοροασυλίας για το κεφάλαιο, τη μεγάλη περιουσία, τον συσσωρευμένο πλούτο", αναφέρει και συνεχίζει: "ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη στο δρόμο. Το αντεργατικό-αντιλαϊκό σχέδιο των κυρίαρχων τάξεων, που υλοποιεί η κυβέρνηση και η τρόικα, θα ανατραπεί".  

Δημοκρατική Αριστερά

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης: "Κάθε νέα φορολογική επιβάρυνση της μικρομεσαίας επιχείρησης που βαρύτατα πλήττεται και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποκρουστεί. Η κυβέρνηση οφείλει να διαμορφώσει άμεσα ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους χειμαζόμενους". 

 Δημοκρατική Συμμαχία

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι: "οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να γίνονται με κλειστά χαρτιά. Τα ψέματα και τα μισόλογα πρέπει να τελειώσουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιό είναι το διακύβευμα".

 

enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6493&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote