Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αρσένης: Επί Σημίτη χαλάρωσε το Δόγμα με την Κύπρο
Αρσένης: Επί Σημίτη χαλάρωσε το Δόγμα με την Κύπρο Εκτύπωση E-mail
18.10.07
Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου παραμένει μόνο στα χαρτιά, τονίζει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γεράσιμος Αρσένης.  

Σε αποκαλυπτική συνέντευξή του στη «Σημερινή», με την ευκαιρία της συπλήρωσης 12 χρόνων από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γλαύκος Κληρίδης αποφάσισαν στην Αθήνα το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κ. Αρσένης υποστηρίζει ότι το Δόγμα ουσιαστικά λειτούργησε με ταχύτατους ρυθμούς επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργίας του ίδιου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, και άρχισε να «χαλαρώνει», για να παραμείνει στη συνέχεια μόνο στα χαρτιά με την ανάληψη της προεδρίας της ελληνικής κυβέρνησης από τον Κώστα Σημίτη.

 Επί διακυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, όπως αναφέρει ο κ. Αρσένης, άρχισε να εφαρμόζεται μια αναθεωρημένη εξωτερική πολιτική, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η βήμα προς βήμα προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας, με προορισμό την «ομαλοποίηση των σχέσεων».

 Ο πρώην υπουργός τονίζει στη συνέντευξή του ότι οι τουρκικές προκλήσεις που επέβαλαν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου δεν έχουν παύσει, και εκφράζει την άποψη ότι επιβάλλεται να ξαναδούμε την αναγκαιότητα ουσιαστικής επαναφοράς του Δόγματος του ΕΑΧ, ιδίως σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα και αμοιβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή. 

Ερωτηθείς αν επί διακυβέρνησης Ν.Δ. η κατάσταση έχει αλλάξει ο κ. Αρσένης απάντησε: «Προσωπικά νομίζω ότι από το 1996 ουσιαστικά η πολιτική δεν έχει αλλάξει».    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=649&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote