Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σκέψεις παραίτησης των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ
Σκέψεις παραίτησης των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ Εκτύπωση E-mail
01.06.11

Το ενδεχόμενο να αποσύρει του βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ από τη Βουλή προκειμένου έτσι να προκληθούν εκλογές, εξετάζει ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως έκανε ο ίδιος γνωστό μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, επιδίωξή του ήταν να συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, σε επικοινωνία του με το γραφείο του Προέδρου, ο κ. Καρατζαφέρης ενημερώθηκε ότι ο κ. Παπούλιας βρίσκεται εκτός Αθηνών και η συνάντηση θα οριστεί με την επιστροφή του Προέδρου στην Αθήνα.


Νωρίτερα στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, πρόκειται για μία ενέργεια που θα λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, αλλά είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».


Όπως εξάλλου εκτίμησε ο κ. Καρατζαφέρης, αυτός ο Ιούνιος θα είναι ο πιο δύσκολος Ιούνιος των τελευταίων δεκαετιών και την ίδια ώρα κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. «Κάποιοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διαφωνιών, "γιατί να πάμε όλοι μέσα και να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν μπορούμε να σώσουμε την κοινωνία, αν εν τέλει έχουμε περιθώριο να σώσουμε την Ελλάδα;". Επειδή όλα αυτά είναι ρευστά και επειδή όλα αυτά τυραννούν, ταλανίζουν καθημερινώς το μυαλό μου, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ. από την Βουλή», υπογράμμισε. Αυτό, πρόσθεσε, πιθανώς θα υποχρεώσει τα δυο μεγάλα κόμματα να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, «γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν τα πράγματα όχι από οικονομικής μόνο κατάθλιψης αλλά και κοινωνικής, να έρθουν να βάλουν πλάτη να σώσουμε τον τόπο. Ο τόπος χάνεται». Συνταγματικά, υποστήριξε, αυτό, μπορεί να σημαίνει ίσως και πρόκληση εκλογών.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε λόγο για απραξία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι βλέπει «έναν πρωθυπουργό, ο οποίος τα έχει χάσει» και «μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία φοβάται να μπει μέσα στο παιχνίδι να σώσει την πατρίδα» και «μια Αριστερά, η οποία είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος». «Αυτό», είπε, «με φοβίζει».


Αναφερόμενος τέλος στο πρόσφατο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρατήρησε πως δεν υπήρχε καμία συνεννόηση και διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει συναίνεση και συνεννόηση; Το σημαντικό είναι να υπάρξει συνευθύνη. Να μπούμε μέσα. Να πούμε: "συναίνεση τώρα για 3 άρθρα" και την άλλη βδομάδα να σκοτωνόμαστε πάλι; Να μπούμε μέσα και να «τραβήξουμε κουπί».


«Τι θα γίνει στις 15 Ιουλίου όταν βγαίνει ανερυθρίαστα ο υπουργός οικονομικών -ο υπουργός θησαυροφυλακίου όπως λέγεται στη Βρετανία- και λέει ότι "δεν υπάρχει μία» στα Ταμεία"; Τι θα γίνει επιτέλους; Έχουμε ξεφτιλιστεί, πρώτα οι πολιτικοί και εν συνεχεία ξεφτιλίζουμε και έναν ολόκληρο λαό», κατέληξε στον ίδιο τόνο ο κ. Καρατζαφέρης.

Ναυτεμπορική

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6485&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote