Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ
ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ Εκτύπωση E-mail
29.05.11

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ

 

Απελπισμένη κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα με αντικειμενικό σκοπό αφενός μεν την δημοσιότητα και αφετέρου την επικοινωνία με στελέχη τα οποία θα κληθούν να πλαισιώσουν την πειθαρχική επιτροπή, χαρακτηρίζεται η άτυπη σύναξη των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας που διοργάνωσε με δική του πρωτοβουλία ο επίτιμος. πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος την Πέμπτη 26 Μαΐου στο κτήριο της Ομοσπονδίας.

Το σκεπτικό της σύναξης είχε να κάνει με την παραπομπή δυο μελών (Π. Μιχαλέας -Δ.Δημητρίου) του παρόντος διοικητικού συμβουλίου στην πειθαρχική επιτροπή, γεγονός που σύμφωνα με τον επίτιμο προσβάλλει την συνοχή της Ομοσπονδίας και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι κκ .Κ. Μαυρίκης, Γ. Γεωργόπουλος , Δ. Σιώκης Ν. Διαμαντίδης, Δ. Καλαμαράς και Β .Σταθάκος, ενώ σύμφωνα με την *γραπτή επιστολή που διένειμε την Παρασκευή 27 Μαΐου ο κ. Σταθάκος, ένας ακόμη πρώην πρόεδρος ο κ. Α. Μάνεσης “ενέκρινε και συμφωνεί στο να αποτραπούν οι ενέργειες ποινικοποίησης με παραπομπή στο πειθαρχικό, για περιστατικά που δεν επιτρέπουν εκδικητικές συμπεριφορές, ενώ θεμελιώνουν την διχόνοια εις βάρος της Ομοσπονδίας”.
Ωστόσο ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του γράφοντος με τον πρώην Πρόεδρο Τάσο Μάνεση σχετικά με την επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον κ. Σταθάκο αναρωτήθηκε, “ πως θα μπορούσα να συμφωνήσω σε κάποιο κείμενο από την στιγμή που δεν ήμουν παρών στην συζήτηση;”.
Ο κ. Μάνεσης δήλωσε επίσης “ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα σύγκλησης της πειθαρχικής επιτροπής και εφόσον υπάρχουν αποδείξεις για αξιόποινες πράξεις, τότε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να προσκομίσει όλα τα στοιχεία στην δικαιοσύνη”.
Την εμφανή του έκπληξη σχετικά με την δημοσίευση της επίμαχης επιστολής από τον κ. Σταθάκο, εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεδρίαση των πρώην προέδρων ήταν άτυπη και κακώς δημοσιεύτηκε αυτή η επιστολή, οποία θα έπρεπε πρώτα να σταλεί αρμοδίως στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των πρώην προέδρων και μετά να δημοσιευτεί.
Όσον αφορά στα αναληθή δημοσιεύματα που λένε οτι οι δημοσιογράφοι Απόστολος Ζουπανιώτης (Greek News ) και Σάκης Σερέτης (Hellenicvoiceny), ζήτησαν να παρακολουθήσουν την συνάντηση των πρώην προέδρων και δεν τους επετράπη από τον κ. Σταθάκο, ο κ Γεωργόπουλος ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας, “ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει , αντίθετα ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο κ. Σταθάκος προσκάλεσαν τους δυο δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την συζήτηση, στην οποία όμως αρνήθηκαν να παραβρεθούν, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν καλλίτερα να διεξαχθεί η συζήτηση χωρίς την παρουσία τους.
Κατά συνέπεια τα οποιαδήποτε δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.
Την ίδια θέση στο θέμα πρόσκλησης των δημοσιογράφων εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος Νικόλαος Διαμαντίδης, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε ότι άκουσε τις προτροπές των κκ. Γεωργόπουλου-Σταθάκου προς του δυο δημοσιογράφους προκειμένου να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση, όπως επίσης άκουσε και την αρνητική απάντηση τους.
Δήλωσε επίσης, “ότι δεν συμφωνεί με την δημοσίευση της επιστολής του κ. Σταθάκου», για την οποία ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά, ζήτησε να δει το περιεχόμενο της πριν αποσταλεί στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη.
Κλείνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Διαμαντίδης διευκρίνισε, « η παρούσα επιστολή του κ. Σταθάκου δεν με εκφράζει από την στιγμή που δεν ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της και η οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος μου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Για κάποιον που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η προτροπή του επίτιμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου,αν και δημοσιεύτηκε πριν ακόμα εγκριθεί το τελικό περιεχόμενο της από τους παριστάμενους στην σύσκεψη πρώην προέδρους και φυσικά πριν ακόμη φτάσει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, κρίνεται απολύτως φυσιολογική και εκ πρώτης όψεως, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν μια πολύ καλή πρωτοβουλία ενότητας.
Ωστόσο η προτροπή ενότητας και ομοψυχίας που επικαλείται σήμερα ο κ. Σταθάκος, περιλαμβάνει την αποποινικοποίηση αρκετών αυθαίρετων πράξεων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το μέχρι σήμερα υπάρχων καθεστώς της ατιμωρησίας, που υιοθετούν αβασάνιστα όλοι αυτοί οι υπότροποι δυνάστες του οργανισμού.
Δεν νοείτε να υπάρχουν τέτοια σοβαρά φαινόμενα αυθαιρεσίας και κάποιοι όψιμοι δήθεν ανησυχούντες, να σαλπίζουν περήφανα τον ύμνο της υποχώρησης στο όνομα μιας πλασματικής ενότητας.
Μια ενότητας που στην απλή μετάφραση, αποτελεί την βασική αιτία διαιώνισης όλων αυτών των στρεβλών καταστάσεων, που έχουν διαμορφωθεί στον Ομογενειακό μας μπερντέ. (Ας μου επιτραπεί η έκφραση, μιας και ο επίτιμος ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο Καραγκιόζης και καραγκιοζοπαίχτες απευθυνόμενος δημοσίως προς τον τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νικόλαο Διαμαντίδη).
Ωστόσο θα ήταν πολύ χρήσιμο να θυμηθεί ο κ. Σταθάκος, ποιος ήταν ο πρώτος διδάξας την ποινικοποίηση συμπεριφορών, καθώς επίσης και την φίμωση των δημοσιογράφων, οι οποίοι του ασκούσαν εποικοδομητική κριτική για τα καμώματα του και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που επέβαλε με το έτσι θέλω, τον καιρό της δικής του παντοδυναμίας.
Μπορεί ο ίδιος να ξέχασε την υπόθεση αποπομπής του κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου τον Δεκέμβριο του 2001, επειδή τόλμησε να του ασκήσει δημόσια κριτική, αλλά τα γραπτά υπάρχουν και αποδεικνύουν το μέγεθος της δημοκρατικής του ευαισθησίας, την οποία σήμερα προβάλλει σαν ανάχωμα στην τιμωρία κάποιων πρώην συνοδοιπόρων του, που θα κληθούν να απολογηθούν για μια σειρά από αυθαίρετες ενέργειες που διέπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν.
Επίσης θα πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Σταθάκο, ότι αυτός ήταν ο πρώτος που έσυρε τον χορό των εξοστρακισμών, όταν την ίδια περίοδο προσπάθησε να απομακρύνει από την Ομοσπονδία τους κκ. Απόστολο Ζουπανιώτη, Πέτρο Γαλάτουλα και Νικόλαο Διαμαντίδη, επειδή του ασκούσαν κριτική.

Όμως αυτή η όλη ιστορία περί ενότητας και ομοψυχίας που επικαλείται σήμερα ο κ. Σταθάκος, δυστυχώς για αυτόν επαναφέρει τις μνήμες του παρελθόντος, οι οποίες ουσιαστικά δεν προσθέτουν τίποτα θετικό στο εγχείρημα του, καθώς ο εγωκεντρικός τρόπος δράσης που επέλεξε, όπως επίσης και η γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον του σημερινού προέδρου της Ομοσπονδίας, δεν συνάδουν με όλα αυτά που προτάσσει, αλλά επίσης δεν πείθουν και κανένα ότι γίνονται για το καλό της Ομοσπονδίας.
Η Ομοσπονδία χρειάζεται επιτέλους να κάνει την αυτοκάθαρση της, καθώς με τα τερτίπια της συγκάλυψης, τις μεθοδεύσεις των υπερασπιστών της αυθαιρεσίας και τις κατά καιρούς εκκλήσεις περί δήθεν ομοψυχίας και ενότητας, έφτασε μοιραία στον πάτο της απαξίωσης.
Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, στην αφετηρία εκκίνησης των εργασιών της πειθαρχικής επιτροπής, βρίσκονται κάποιοι υποψήφιοι δικαστές, οι οποίοι αφού “ασέλγησαν” με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο κορμί της άλλοτε “κραταιάς” Ομοσπονδίας, εμφανίζονται σήμερα σε ρόλο αδέκαστου κριτή.
Από την απέναντι πλευρά σε ρόλο Δον Κιχώτη, βρίσκεται ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος και κραδαίνοντας την ρομφαία της “ενότητας”, στέλνει για άλλη μια φορά το μήνυμα της ατιμωρησίας, υπακούοντας πειθήνια στα κελεύσματα των εξωθεσμικών συμβούλων του.
Κρίμα....

 

 

 

 

*Διαβάστε την επιστολή Βασίλειου Σταθάκου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5-27-11

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

«Εν όψει καταγγελιών της παρούσης πλειοψηφίας εις βάρος μελών της μειοψηφίας του Δ.Σ. και ήδη δρομολόγησης παραπομπής των Παν. Μιχαλέα και Δ. Δημητρίου στην Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία συγκαλείται έκτακτα και εγνωσμένης της καταστροφικής τακτικής, ότι τέτοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διαπόμπευση του οργανισμού, κλονίζοντας την σύμπνοια και την εποικοδομητική συνεργασία του εκάστοτε ΔΣ για παραγωγικό έργο:
Ο Επίτιμος και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας συγκάλεσε σύσκεψη των πρώην προέδρων με κύριο σκοπό την αποφυγή ποινικοποίησης κυρίως στην διαφορετική έκφραση απόψεων και θέσεων, όσον αφορά την λειτουργία για αποτελεσματικότητα των προσπαθειών.
Στην σύσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη του τρέχοντος και ώρα 8:30μ.μ. στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, παρέστησαν οι εξής πρώην πρόεδροι:
Κ. Μαυρίκης, Β. Σταθάκος, Γ. Γεωργόπουλος, Ν. Διαμαντίδης, Δ. Σιώκης, Δ. Καλαμαράς.
Ενώ ο Τ. Μάνεσης ενέκρινε και συμφώνησε να αποτραπούν ενέργειες ποινικοποίησης με παραπομπή στο πειθαρχικό για περιστατικά που δεν επιτρέπουν εκδικητικές συμπεριφορές, ενώ θεμελιώνουν την διχόνοια εις βάρος της Ομοσπονδίας.
Οι πρώην πρόεδροι Ν. Βέλλιος και Α. Τομόπουλος ευρισκόμενοι στην Ελλάδα δεν παρέστησαν.
Ο σκοπός της σύσκεψης έγινε αναλυτικά γνωστός στον σημερινό πρόεδρο Η. Τσεκερίδη με τηλεφωνική συζήτηση και ενώ απήντησε ότι θα ευρίσκεται στην σύσκεψη, παρατήρησε στον Επίτιμο Πρόεδρο ότι εάν πρόκειται το θέμα να είναι η ματαίωση της παραπομπής στο πειθαρχικό, ότι η απόφασή του είναι ήδη ειλημμένη και ότι δεν γυρίζει πίσω.
Ως εκ τούτου ο πρόεδρος Η. Τσεκερίδης με περιφρονητική ενέργεια απέφυγε να συνδιασκεφθεί με όλους τους προέδρους, ενώ του εγένετο έκκληση, όπως όλοι μαζί να συντείνουμε στην εμπέδωση σύμπνοιας και συνεργασίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνισμός βάλλεται παντοιοτρόπως και καλούμεθα σε συσπείρωση.
Οι παρόντες πρώην πρόεδροι, μετά από ευρεία συζήτηση, ομόφωνα εισηγούνται και συνιστούν, όπως η Διοικούσα πλειοψηφία με γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού ανακαλέσει τέτοιου είδους πειθαρχικές διεργασίες, ενώ ταυτόχρονο ο μεν Π. Μιχαλέας να παραδώσει το προσωπικό του βιβλίο περιστατικών καίτοι τούτο αποτελεί προσωπικό του αντικείμενο, ο δε Δ. Δημητρίου, γ. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εκφράσει δημόσια εγγράφως συγνώμη, εάν με φραστικές του διατυπώσεις, όσον αφορά την λειτουργία της Ομοσπονδίας, εθίγη ο πρόεδρος ή τυχόν μέλος του Δ.Σ.
Με την εισήγησή μας αυτή και εφόσον εισακουστούμε, φρονούμε ότι εμπεδώνεται μια παραγωγική συνεργασία, ενώ αποφεύγεται πάση θυσία μια παρόμοια τρομο-πειθαρχική συνταγή που μας μειώνει σαν Δημοκρατική κοινωνία και εδώ επιτρέψατε μας να επαναλάβουμε το μεγαλείο της Δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της διαφορετικότητας, όταν ο Βολταίρος διατύπωσε το περιώνυμο: ότι ενώ δεν συμφωνώ με την άποψη σου, εντούτοις θ’ αγωνίζομαι παντοιοτρόπως να διασφαλίζεται η ελεύθερη έκφρασή σου, ώστε έτσι να αποφασίζεται τελικά το πλέον ορθό, η αντικειμενική αλήθεια.
Με την ευχή ότι η ομόφωνη αυτή εισήγηση και παραίνεση των πρώην προέδρων του οργανισμού θα εισακουστεί.
Διατελούμε μετά τιμής
Για τους ονομαστικά πρώην προέδρους παρόντες στην σύσκεψη
Bill Stathakos
Επίτιμος Πρόεδρος”.

Σακης Σερετης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6483&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote