Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Της Αμύνης το καπέλο έδιωξε το Βενιζέλο»... Εκτύπωση E-mail
18.10.07
«Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά... Της Αμύνης το καπέλο έδιωξε το Βενιζέλο». Και το γήπεδο του Σπόρτινγκ σείεται από τα γέλια. Η παραφθορά του γνωστού τραγουδιού της εποχής Κωνσταντινικών και Βενιζελικών έπιασε, και οι οπαδοί «ανέβηκαν» με τη «μουσική συνωμοσία».

Ενα μήνα και μία μέρα μετά τις εθνικές εκλογές και το κλίμα είναι προεκλογικό. Ισως περισσότερο από τότε.  Η χθεσινή συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν πράγματι εντυπωσιακή.

Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ απ' έξω υπήρχαν περίπου 500 άτομα που δεν κατάφεραν να μπουν. Στις πρώτες σειρές οι Βάσω Παπανδρέου, Χάρης Καστανίδης, Κώστας Λαλιώτης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μίχας, Θανάσης Τσούρας, Χρήστος Παπουτσής, Γιάννης Παναγόπουλος (πρ. ΓΣΕΕ), Νίκος Μαδεμλής, Κώστας Γείτονας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Γρηγόρης Νιώτης, Κώστας Παταβούκας, Σοφία Σακοράφα, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Τσιρώνης, Ευτύχης Κοντομάρης, Ντίνος Βρεττός, Χρήστος Αηδόνης, Σταύρος Σουμάκης, αλλά και η Τόνια Αντωνίου που έχει δηλώσει επανειλημμένως υπέρ Βενιζέλου.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν διαφορετικός. Πιο δυναμικός απ' ό,τι στις προεκλογικές του ομιλίες και εμφανώς συγκινημένος. Στο πλευρό του η γυναίκα του Αντα. Ηταν συνεχώς «κολλημένη» δίπλα στην εξέδρα, με τα μάτια καρφωμένα στο σύζυγό της. 

Το πανό ένα και μοναδικό: «Πρόεδρο εκλέγει ο λαός και όχι τα ΜΜΕ». Η σαφής αιχμή έγινε και σύνθημα, το οποίο φώναζε η «κερκίδα» των νεολαίων:

«Η "Ανατροπή" δεν είναι εκπομπή, με πρόεδρο τον Γιώργο θα φύγει η διαπλοκή». Κατά τα άλλα, από το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι δω ενωμένο, δυνατό» περάσαμε χθες στο «Το ΠΑΣΟΚ είναι δω με τον Γιώργο αρχηγό» και από το «Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά» στο «Γιώργο γερά και πρόεδρος ξανά».

 Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς». Ενα άλλο τραγούδι που φάνηκε να «μίλησε» στους συγκεντρωμένους ήταν το «Είσαι μικρός και δε χωράς...».       

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=648&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote