Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow EΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 147η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
EΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 147η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
26.05.11

Την 147η επέτειο της ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα γιόρτασε η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής με την διοργάνωση τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στην Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Στυλιανός Βοζίκης και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου Γεώργιος Αρμένης, ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα ενώ την οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι εξής: Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Οδυσσεύς”, Ομοσπονδία Αμερικής Ιόνιον Πέλαγος, σύλλογος Ζακυνθίων “Διονύσιος Σολωμός”, Κεφαλληνικός σύλλογος “Κέφαλος”, Κεφαλληνιακή Αδελφότης Νέας Υόρκης, σύλλογος Ερικουσίων “Η Ερίκουσα” και σύλλογος Μαθρακίου “Το Μαθράκι”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 21 Μαΐου με την συναυλία που δόθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Σταθάκειου πολιτιστικού κέντρου στην Αστόρια από την χορωδία

“Τραγουδιστάδες Τση Ζάκυνθος”, της οποίας η έλευση στην Νέα Υόρκη οφείλεται στην στήριξη του Περιφεριάρχη Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου.

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στην μεγάλη προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης και επεσήμανε την συμβολή όλων των παραγόντων που συμμετείχαν στην διοργάνωση, ενώ παράλληλα εστιάστηκε στον επόμενο στόχο της Ομοσπονδίας Ιονίων Νήσων, που αφορά στην δημιουργία βιβλιοθήκης των Επτανήσων στην Νέα Υόρκη,.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η γενική Πρόξενος της Κύπρου .Κούλα Σοφιανού,ο Έλληνας Πρόξενος στην Νέα Υόρκη Ευάγγελος Κυριακόπουλος και ο δήμαρχος Ζακύνθου Στυλιανός Βοζίκης

Οι καντάδες και τα πανέμορφα Επτανησιακά τραγούδια στης 14 μελούς χορωδίας, συνοδεύτηκαν απο την ανάλυση του καθηγητή Γεωργίου Φιορεντίνου και η μοναδική αυτή συναυλία , χάρισε νοσταλγικές στιγμές σε όλους τους καλεσμένους που κυριολεκτικά κατέκλυσαν την αίθουσα.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6478&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote