Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πυρά Εφραίμ κατά πάντων
Πυρά Εφραίμ κατά πάντων Εκτύπωση E-mail
24.05.11

Eπίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδας, λέγοντας ότι «σήμερα οι αρχιερείς και οι επίσκοποι δεν μας βλέπουν με καλό μάτι», εξαπέλυσε από το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα ο Εφραίμ.

 Επιτέθηκε, επίσης, με απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης, κινδυνολογώντας ότι σε λίγα χρόνια η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο. Παράλληλα στράφηκε κατά των πολιτικών, λέγοντας ότι αυτοί έφεραν σ' αυτή την κατάντια τον τόπο.



Ο Εφραίμ, αφού με πραξικοπηματικό τρόπο επιχείρησε την άρση της «ποινής» που του είχε επιβάλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με την αποχή του από τη διαχείριση των οικονομικών της μονής, τώρα στρέφεται κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Οπως είπε, έστειλε ένα γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να πάνε αυτός και οι Βατοπεδινοί στις 24 Μαρτίου στη Σάμο, γιατί είναι αδικία να υπάρχει εκεί βατοπεδινό μετόχι που δεν λειτουργεί, για να εισπράξει αρνητική απάντηση εγγράφως από τον Αρχιεπίσκοπο.


«Βέβαια, είπα να υποκύψω αυτήν τη φορά, για να μην αρχίσω καινούργιους αγώνες στη Σάμο, πριν τελειώσω με τους παλιούς», είπε ο Εφραίμ, που επιτέθηκε στη συνέχεια και κατά του τοπικού μητροπολίτη.


«Στη Σάμο βοηθούσαμε ένα μοναστήρι... του έδωσα χρήματα, του έδωσα και μετρητά. Μαθαίνω ότι πήγε στον μητροπολίτη και εκείνος του είπε να μην παίρνει χρήματα από τον Εφραίμ, γιατί θέλει να κάνει προτεκτοράτο στη Σάμο...», ανέφερε.


O Εφραίμ επιτέθηκε και κατά του μητροπολίτη Ξάνθης γιατί δεν αποδέχθηκε τα σχέδιά του για τη Βιστωνίδα, τόνισε μάλιστα ότι του υποσχέθηκε το 10% των κερδών, ως «ευλογία».


«Οχι, μου είπε και αρνήθηκε. Θαρρείς και ήταν κακό να δουλεύουν στην περιοχή 500 άτομα στον οικοτουρισμό, ενώ τώρα είναι σε τέτοιο χάλι και δεν πρόκειται η πολιτεία να δει τη λίμνη και να την αξιοποιήσει. Αν θέλουν να θανατώσουν τον τόπο, είναι καπρίτσιο τους», τόνισε.


Ο ηγούμενος του Βατοπεδίου επιτέθηκε και στον πρώην νομάρχη Ξάνθης, Γ. Παυλίδη, γιατί εναντιώθηκε στα σχεδιά του.


«Να φύγουν οι καλόγεροι από εδώ», έλεγε. «Ε, τότε ας έρθουν αυτοί με το κόκκινο το φέσι εδώ. Τώρα μαθαίνω», συνέχισε, «ότι η Μητρόπολη Ξάνθης κάνει, λέει, συμμαχία με τον μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών...».


Ο Εφραίμ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κινδυνολογώντας για τη Θράκη. «Το ξέρετε ότι στην Κομοτηνή ο πρόξενος υπηρέτησε στο Κόσοβο και μετά τον έφεραν εδώ. Δυστυχώς λέω ότι σε μερικά χρόνια θα γίνετε Κοσσυφοπέδιο, με τον πρόξενο να οργώνει την περιοχή».


Εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6476&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >