Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
22.05.11

Του Σάκη Σερέτη

Εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων της φετεινής παρέλασης και καθαρό κέρδος της τάξεως των 134.903,11 δολαρίων, προκύπτει σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε ο ταμίας της παρέλασης Γεώργιος Παράλεμος, στην προχθεσινή πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση.

Από τις 433.142,17 δολάρια που είναι το τελικό ποσόν των συνολικών εσόδων, έχουν εισπραχτεί μέχρι σήμερα 407.882,17 δολάρια , ενώ απομένει προς είσπραξη το ποσόν των 25.260 δολαρίων και το οποίο οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, πιστεύουν ότι σύντομα θα κατατεθεί στο ταμείο της..

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων , ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, αναφέρθηκε στην προχθεσινή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού .

Ο κ. Τσεκερίδης ανακοίνωσε ,ότι ο τελικός οικονομικός απολογισμός της φετεινής παρέλασης , θα δοθεί το συντομότερο στα Ομογενειακά μέσα ενημέρωσης προς δημοσίευση , ενώ παράλληλα υπενθύμισε την θέληση της Ομοσπονδίας να καθιερώσει τον Μάρτιο σαν μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Από τον ταμία της Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Βουρνά, ανακοινώθηκε οτι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκταμιευτεί χρήματα από το ταμείο της παρέλασης, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα τόνισε οτι έχουν πληρωθεί όλα τα έξοδα της φετεινής παρέλασης και η Ομοσπονδία δεν χρωστάει σε κανέναν.

Να προβληθεί η συμμετοχή των Αμερικανών φιλελλήνων στην επανάσταση του 1821, τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Φρίξος Γκούσης, υπενθυμίζοντας οτι μια τέτοια κίνηση θα προσελκύσει και το ενδιαφέρον των Αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δίνοντας την γενική εικόνα των αριθμών της φετεινής διοργάνωσης της παρέλασης ο κ. Γκούσης, απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, ενώ .παράλληλα τόνισε οτι με την είσπραξη όλων των οφειλών, θα φανεί η μεγάλη επιτυχία της φετεινής παρέλασης. Ανέφερε δε, ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική, παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Την απουσία αναφοράς στην Ελληνική παρέλαση από τις Αμερικανικές εφημερίδες της Νέας Υόρκης ανέφερε ο κ. Ντίνος Ράλλης , τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πληρωμένες καταχωρήσεις, δεν υπήρξε καμία άλλη δημοσίευση. σχετικά με την παρέλαση.

Ερώτηση σχετικά με το κέρδος της περυσινής παρέλασης κατέθεσε ο κ. Γρηγόρης Τζώρτζης, ο οποίος αφού απηύθυνε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της φετεινής παρέλασης, κατέθεσε τον προβληματισμό του να εξευρεθούν τρόποι για την βελτίωση και προβολή της παρέλασης.

Την απάντηση σχετικά με το κέρδος της περυσινής διοργάνωσης της παρέλασης, έδωσε ο βοηθός ταμία της παρέλασης Απόστολος Σκοτίδας, αναφέροντας το ποσόν των 50.000 δολαρίων.

Την έκδοση αναλυτικού δελτίου παροχής υπηρεσιών, σχετικά με την διεξαγωγή του τηλεμαραθωνίου απο το τηλεοπτικό κανάλι του Δημήτρη Καστανά ζήτησε ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς, υπενθυμίζοντας την δέσμευση του συμπροέδρου της παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Τσεκερίδη, κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και δεν είχε ληφθεί καμία τέτοια απόφαση, ενώ ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, υπενθύμισε οτι είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός αυτής της δαπάνης, που αφορούσε στο ποσό των 10.000 δολαρίων.

.Ο κ Καλαμαράς ανέφερε επίσης, ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη έγκριση των μελών της γενικής συνέλευσης, για το ποσόν των 10,000 δολαρίων που δαπανήθηκαν για έξοδα του τηλεμαραθωνίου..

Στις σωστές επιλογές του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, σχετικά με τα στελέχη που πλαισιώνουν τις μόνιμες επιτροπές και την επιτροπή παρέλασης της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος τόνισε οτι παρά την οικονομική κρίση, τα οικονομικά μεγέθη των εκδηλώσεων παρουσιάζονται εντυπωσιακά αυξημένα.

Στηρίζοντας τις επιλογές του προέδρου ο κ. Γαλάτουλας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της επιτροπής κτηρίου της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι τα έσοδα του κτηρίου έχουν τριπλασιαστεί και αναμένεται να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και την επόμενη χρονιά.

Ο κ Γαλάτουλας ανέφερε ότι η επιτυχία των επιτροπών στηρίζεται στο γεγονός, ότι τα άτομα που τις πλαισιώνουν είναι έντιμοι και δραστήριοι άνθρωποι , οι οποίοι εργάζονται με ζήλο για το καλό της Ομοσπονδίας..

Τόνισε επίσης ότι είναι πρωτοφανές στα χρονικά της Ομοσπονδίας, το γεγονός ότι έχει καθοριστεί απο εφέτος η ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης παρέλασης, οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου 2012..

Την διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στον οικονομικό απολογισμό, έξοδα που αφορούν στην γραμματειακή υποστήριξη της παρέλασης ανέφερε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, ενώ η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Απόστολο Σκοτίδα, για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρθηκαν σε αυτό τον τομέα, από την κ. Γεωργία Κοτζαμάνη και την κ. Έλενα Κοντάλιπου, χειροκροτήθηκε θερμά απο το ακροατήριο.

Ο κ. Ιωάννης Σμαλιός απο τον σύλλογο Κρητών “Μίνως”, ανέφερε οτι έχει καταθέσει πριν από τέσσερα χρόνια την πρόταση να θεσμοθετηθεί ο μήνας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα ζήτησε να χρησιμοποιηθεί το κέρδος της φετεινής παρέλασης, για την οργάνωση εκδηλώσεων αρχαίου Ελληνικού θεάτρου στην Νέα Υόρκη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ.

Ανέφερε επίσης, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της παρέλασης και πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια συναυλία με Ελληνοαμερικανούς καλλιτέχνες, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη προβολή στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Εντύπωση προκάλεσε η πρόταση του δημοσιογράφου Απόστολου Ζουπανιώτη, ο οποίος πρότεινε να ζητηθεί η βοήθεια των Ελληνοαμερικανών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την προβολή της παρέλασης , ενώ παράλληλα τόνισε, οτι υπάρχει εναλλακτική λύση για το θέμα της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης, για την οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει παρέχοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Τέλος ο κ. Αργύρης Μακρής από τον σύλλογο Λημνίων Νέας Υόρκης, πρότεινε να βοηθήσει η Ομοσπονδία το νοσοκομείο του Ελμχορστ , το οποίο ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, δίνοντας την ευκαιρία σε χορηγούς να αγοράσουν τούβλα που θα αναγράφουν το όνομα του δωρητή και θα τοποθετηθούν στον διάδρομο τιμής που θα κατασκευαστεί στην είσοδο του νοσοκομείου.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6473&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων