Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ “ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ “
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ “ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ “ Εκτύπωση E-mail
21.05.11

Με μια κίνηση που θυμίζει το μπουκάλι με το μήνυμα που ρίχνει ο απελπισμένος ναυαγός στην θάλασσα, η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, παραπέμπει μετά από μεγάλη καθυστέρηση δυο στελέχη της στην πειθαρχική επιτροπή, η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί και την καυτή πατάτα των εκβιασμών, που ασκήθηκαν προς την εφορευτική επιτροπή των πρόσφατων εκλογών, από μια ομάδα στελεχών της απερχόμενης διοίκησης.

Ουσιαστικά η απόφαση παραπομπής των δυο στελεχών, αποτελεί το μήνυμα μέσα στο μπουκάλι, το οποίο δυστυχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα περιπλανιόταν στο πέλαγος του “άστο για αργότερα”, με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται επικίνδυνα οι υπότροποι υπερασπιστές της ατασθαλίας.

Ωστόσο το τεκμήριο ομαλής λειτουργίας μιας δημοκρατικής οργάνωσης, θέλω να πιστεύω ότι είναι η εφαρμογή των νόμων της προς πάσα κατεύθυνση.

Αν η νομιμότητα παραβιάζεται και δεν θεωρείτε αυτονόητη η υπεράσπιση της, τότε η ατιμωρησία μεταβάλλεται σε ένα θεριό, που κυριολεκτικά κατασπαράζει την δημοκρατία.

Η απόφαση της σημερινής διοίκησης να παραπέμψει στο πειθαρχικό δυο στελέχη της, διαμορφώνει νέα δεδομένα, μάλλον άγνωστα για το μέχρι σήμερα συνήθες σκηνικό της ατιμωρησίας που επικρατεί στην Ομοσπονδία.

Η ιστορία του οργανισμού, δυστυχώς έχει καταγεγραμμένα αρκετά παραδείγματα αυθαιρεσίας, κάποιων “εκλεγμένων” παραγόντων της, οι οποίοι μάλιστα είχαν και την Αρχιεπισκοπική “επιβεβαίωση”και φυσικά είχαν ορκιστεί για την σαφή τήρηση του καταστατικού και την διασφάλιση της νομιμότητας .

Δυστυχώς όλοι αυτοί οι “πεφωτισμένοι” προεδροπαράγοντες, εξακολουθούν να περιφέρονται σήμερα ανάμεσα μας και απολαμβάνοντας την ατιμωρησία που περιέργως τους παρέχεται, θα πρωταγωνιστήσουν πάλι στο ψυχόδραμα απονομής δικαιοσύνης, καθόσον επελέγησαν δια κλήρου να στελεχώσουν την πειθαρχική επιτροπή.

Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα” λέει μια λαϊκή έκφραση, η οποία όμως ταιριάζει στον κ. Νικόλαο Διαμαντίδη και τον διάδοχο του στην εξουσία Δημήτρη Καλαμαρά, οι οποίοι πρόσφατα επελέγησαν δια κλήρου να στελεχώσουν την πειθαρχική επιτροπή.

Στοιβάζοντας τα σκάνδαλα των εποχών της εξουσίας τους στο “πλυντήριο” του χρόνου, οι χτεσινοί πρωταγωνιστές της αυθαιρεσίας, προβιβάζονται σήμερα σε αρχιδικαστές, ξεχνώντας ότι αυτοί οι ίδιοι θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν για τα “κατορθώματα” τους.

Ωστόσο η επανάληψη θεωρείτε μητέρα της μάθησης και ιδιαιτέρως στην περίπτωση του κ. Διαμαντίδη, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που υποδυόμενος τον ρόλο του δικαστή, θα κληθεί να εξετάσει τις συμπεριφορές κάποιων πρώην συνοδοιπόρων του.

Η παρθενική του εμφάνιση σε ρόλο δικαστή, πραγματοποιήθηκε το 2007, όπου μέσα σε μια νύχτα μεταλλάχθηκε και απο βασικός κατηγορούμενος που ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης τριμελούς εξεταστικής επιτροπής ( Ι. Σερέτης, Ι. Χελιώτης και Μ. Τραχανής),βρέθηκε στο απυρόβλητο προβάροντας το κουστουμάκι της διαφάνειας.

Όσον αφορά στον κ. Δημήτρη Καλαμαρά, η καταγγελία του Απόστολου Σκοτίδα την οποία ποτέ δεν αξιώθηκε να εξετάσει, εξακολουθεί να αποτελεί μια σπαζοκεφαλιά αστυνομικού σεναρίου, καθόσον “δεν βρέθηκε αίμα στο μαχαίρι”, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τότε.

Ωστόσο, η δική του συμμετοχή στην πειθαρχική επιτροπή αναμένεται να είναι αποσπασματική, καθόσον όταν θα εξεταστούν οι καταγγελίες της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του 2010, θα πρέπει λογικά να αντικατασταθεί,διότι το περιεχόμενο τους αφορά σε μεγάλο βαθμό και τον ίδιο.

Τέλος, η παραπομπή κάποιων στην πειθαρχική επιτροπή, δεν σημαίνει αυτομάτως και τιμωρία, καθόσον επιβάλλεται να τεκμηριωθεί με αποδείξεις και ντοκουμέντα, η οποιαδήποτε πράξη καταλογίζεται σε αυτούς που θα διαβούν την πόρτα της πειθαρχικής επιτροπής.

Πιστεύω δε, οτι η παρουσία τών δικηγόρων που στελεχώνουν την πειθαρχική επιτροπή, θα αποτελέσει εγγύηση για μια δίκαιη εξαγωγή αποφάσεων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6472&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων