Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προφυλακιστέος ο Στρος Καν
Προφυλακιστέος ο Στρος Καν Εκτύπωση E-mail
17.05.11

Φανερά καταβεβλημένος, χωρίς να πει κουβέντα, αξύριστος, μία σκιά του αλλοτινού εαυτού του, ο Ντομινίκ Στρος Καν οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος ενώπιον του δικαστηρίου στο Μανχάταν, όπου κρίθηκε προφυλακιστέος για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της παράνομης κράτησης. Μέχρι νεωτέρας θα φιλοξενηθεί στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς.

Η δικαστής δεν δέχτηκε το αίτημα των συνηγόρων του για καταβολή εγγύησης 1εκ. δολαρίων και όρισε νέα δικάσιμο για τις 20 Μαΐου.Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων την θυρών, ενώ 16μελές σώμα ενόρκων θα αποφασίσει αν θα γίνει δίκη κι αν θα κριθεί εκ νέου προφυλακιστέος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν ο δικαστής επιμείνει στην απόφασή του, τότε ο Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ρίκερς καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ρίκερς
, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Ο δημόσιος κατήγορος ήταν "καταπέλτης", λέγοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη επιρροή, την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να φύγει από τη χώρα για τη Γαλλία, ενώ μίλησε για νέα "υπόθεση Πολάνσκι". Το επιχείρημα αυτό φαίνεται ότι "βάρυνε" στην απόφαση για προφυλάκιση.

Επίσης ο εισαγγελέας δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το τεστ DNΑ - την Παρασκευή τα αποτελέσματα - είναι επιβαρυντικό γι' αυτόν.

Επίσης περιέγραψε τις σοβαρές καταγγελίες που τον βαρύνουν, βάσει της καταγγελίας της αφρικανικής καταγωγής καμαριέρας, λέγοντας ότι επιχείρησε να βιάσει την 32χρονη εργαζόμενη του πολυτελούς ξενοδοχείου και να την εξαναγκάσει σε στοματικό έρωτα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κατήγορος ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον ακόμη ένα "κρούσμα" με γυναίκα υπάλληλο του ξενοδοχείου.


nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6459&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote