Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΩΝ ΠΑΝΔΙΚΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΩΝ ΠΑΝΔΙΚΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
15.05.11

Διαχρονικό ταξίδι στα μονοπάτια της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής πραγματοποίησε η αδελφότητα Ικαρίων Νέας Υόρκης “Πανδίκη”, με οδηγό τον συμπατριώτη τους βιολιστή Λεωνίδα Τσαντίρη και την ορχήστρα του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου στην έδρα της αδελφότητας “Πανδίκη”, που βρίσκεται στην περιοχή του Κουίνς Νέας Υόρκης,ενώ τα έσοδα της θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη της έδρας Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του κολεγίου του Κουίνς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου του Κουίνς Δρ,Χρήστος Ιωαννίδης, η υποδιευθύντρια κ. Έφη Λέκκα, ο γνωστός δημοσιογράφος Πανίκος Παναγιώτου ο. κ Γεώργιος Κίτσιος απο τον σύλλογο Ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας, ο κ. Ντίνος Ράλλης καθώς επίσης και αρκετοί Ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Η αδελφότης Ικαρίων “Πανδίκη” ιδρύθηκε την δεκαετία του '30 και από το1954 στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ιδιόκτητου κτηρίου της, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Έλμχορστ του Κουίνς Νέας Υόρκης.

Το δυναμικό του συλλόγου υπολογίζεται γύρω στα 200 μέλη, ενώ το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται απο τέσσερις νέους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι συνεχίζουν με επιτυχία το έργο των προκατόχων τους, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και την Ελληνική παιδεία.

Η αδελφότης Ικαρίων “Πανδίκη” αποτελεί έναν κρίκο της αλυσίδας των υποστηρικτών του προγράμματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Κουίνς, συνεισφέροντας το ποσόν των 1000 δολαρίων ετησίως, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφιών, απονέμοντας κάθε χρόνο χρηματικό βραβείο της τάξης των 500 δολαρίων.

Επικεφαλής αυτού του μικρού και ευέλικτου διοικητικού σχήματος είναι ο δικηγόρος Ευάγγελος Καρούτσος, πλαισιωμένος από τον κ. Κώστα Τσαχά(αντιπρόεδρο), την κ. Ιωάννα Τσόπελα (γραμματέας) και τον κ Δημήτρη Κούτσουρα στην θέση του ταμία.

Για φωτογραφιες απο την εκδηλωση πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6454&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 16.05.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote