Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον των δυτικών ηγετών"
"Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον των δυτικών ηγετών" Εκτύπωση E-mail
14.05.11

Με ένα ηχητικό μήνυμα του συνταγματάρχη "απαντά" το λιβυκό καθεστώς στον ισχυρισμό του ιταλού υπουργού Εξωτερικών ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είναι τραυματισμένος και έχει αναζητήσει καταφύγιο εκτός Τρίπολης. Ο Καντάφι ειρωνεύεται μάλιστα τους δυτικούς ηγέτες που "ενδιαφέρονται για την υγεία του".

Στο ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, ο συνταγματάρχης Καντάφι τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να τον αγγίξουν γιατί ο ίδιος βρίσκεται "στις καρδιές εκατομμυρίων Λίβυων".

Απευθυνόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Καντάφι είπε: "Θέλω να σας πω ότι οι βομβαρδισμοί σας δεν θα με φτάσουν επειδή εκατομμύρια Λίβυοι με έχουν στην καρδιά τους".

Ο Καντάφι ευχαρίστησε μάλιστα τους αρχηγούς κρατών που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του και ζήτησαν να πληροφορηθούν αν είναι καλά στην υγεία του μετά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.


Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φράνκο Φρατίνι δήλωσε ότι κρίνει "αξιόπιστες" τις δηλώσεις του καθολικού επισκόπου στην Τρίπολη, Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, κατά τον οποίο ο συνταγματάρχης Καντάφι έχει εγκαταλείψει τη λιβυκή πρωτεύουσα και πιθανώς είναι "τραυματισμένος".

"Τείνω να θεωρήσω αξιόπιστη τη φράση του καθολικού επισκόπου στην Τρίπολη, που είπε ότι ο Καντάφι είναι πολύ πιθανό να έχει εγκαταλείψει την Τρίπολη και ότι πιθανόν είναι τραυματισμένος" δήλωσε ο κ. Φρατίνι στο περιθώριο συνεδρίου κοντά στην Σιένα (κεντρική Ιταλία).

Ο κ. Φρατίνι ωστόσο επισήμανε ότι η ιταλική κυβέρνηση "δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για την τύχη του Καντάφι" . "Δεν γνωρίζουμε ούτε που βρίσκεται" είπε.


Παράλληλα ο κ. Φρατίνι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Κοριέρε ντε λα Σέρα εξέφρασε αμφιβολίες όσον αφορά την αξιοπιστία των πρόσφατων τηλεοπτικών εικόνων αυτής της εβδομάδας που δείχνουν τον Μουαμάρ Καντάφι στην λιβυκή πρωτεύουσα.

"Έχω πολλές αμφιβολίες εάν αυτές οι εικόνες κινηματογραφήθηκαν την ημέρα που προβλήθηκαν" ανέφερε ο κ. Φρατίνι επικαλούμενος όχι μόνο τον επίσκοπο Μαρτινέλι αλλά και άλλους στην Τρίπολη που θεωρούν ότι ο Καντάφι μπορεί να έχει φύγει από την πρωτεύουσα.

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι "ο Καντάφι μπορεί να έχει φύγει από την Τρίπολη αλλά όχι και από τη χώρα". "Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η διεθνής πίεση πραγματικά έχει οδηγήσει τον Καντάφι να βρει ένα καταφύγιο που είναι πιο ασφαλές" τόνισε ο κ. Φρατίνι.

Παράλληλα είπε ότι "οι διεθνείς πιέσεις κατά της λιβυκής κυβέρνησης προκαλούν μια δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της χώρας για το καθεστώς", κάτι "που όλοι ευχόμαστε". "Υπάρχει μια κατάσταση διάλυσης, υπάρχει ένα ρήγμα" δήλωσε ο κ. Φρατίνι.

Τέλος ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην πιθανότητα έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Καντάφι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, πράγμα που θα αλλάξει τα πράγματα σε βάρος του γιατί, εάν δεν επιλέξει την εξορία, τότε στην περίπτωση που θα εκδοθεί ένταλμα, "όλες οι χώρες είναι υποχρεωμένες να το θέσουν σε εφαρμογή".

Νωρίτερα το αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Τρίπολη διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Καντάφι είναι τραυματίας.



nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6447&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote