Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπουτσής: «Δημοκρατικό έλλειμμα
Παπουτσής: «Δημοκρατικό έλλειμμα Εκτύπωση E-mail
14.05.11

Αιχμές για το τρόπο λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας άφησε σήμερα σε ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινωθεί η δέσμη μέτρων της κυβέρνησης, προκειμένου να ανακτήσει το κέντρο της Αθήνας το χαμένο του πρόσωπο.

«Όσο γνωστή στο κοινό και αν είναι μία υπηρεσία, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να ανασυσταθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί με ιδιόμορφο καθεστώς και με συντεχνιακή συγκάλυψη κρουσμάτων αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στα Σώματα Ασφαλείας. Παράλληλα ανακοίνωσε

Για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι είναι απόρροια της αδράνειας εκ μέρους των αρμόδιων αρχών τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και συμπλήρωσε πως τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινωθεί η δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για το θέμα. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει έκδηλη απροθυμία αρμοδίων φορέων να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, τις οποίες μετακυλούν προς τα Σώματα Ασφαλείας.

«Χρειάζεται μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να ανακτήσει το κέντρο της Αθήνας το χαμένο του πρόσωπο», τόνισε ο κ. Παπουτσής.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, ενώπιον των αρχηγών και αξιωματικών των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ, τόνισε πως «υπάρχει εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας. Η αυθαιρεσία ενδημεί εντός των Σωμάτων Aσφαλείας» επισήμανε και καταδίκασε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται.

Μετά την ομιλία του, ερωτηθείς σε ποιες υπηρεσίες αναφέρεται, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για μονάδες πρώτης γραμμής που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και επιχειρούν με πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το γεγονός ότι ανάμεσα στις 40 προσαγωγές Ελλήνων που έγιναν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, δεν βρέθηκε ούτε ένα άτομα να φέρει αιχμηρό αντικείμενο και ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά «είναι εντυπωσιακό».

Κατά την ομιλία του τόνισε ακόμη ότι η χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών «νομιμοποιεί» την βία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και πρόσθεσε πως «με τσεκούρια, πέτρες και μολότοφ δεν γίνονται πολιτικοί αγώνες».

Είπε επίσης πως ο πολίτης αισθάνεται ασφαλής, όταν γνωρίζει ότι δεν θα πέσει θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας και ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. «Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης προς τα Σώματα Ασφαλείας δεν υπάρχει σήμερα και αυτή η δυσπιστία μέχρι ενός σημείου είναι δικαιολογημένη» τόνισε ο κ. Παπουτσής.


ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6445&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote