Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διχασμός έχει πέσει στην Αγία Οικογένεια...
Διχασμός έχει πέσει στην Αγία Οικογένεια... Εκτύπωση E-mail
12.05.11

ΔΙΧΑΣΜΟΣ έχει επέλθει στην ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ρόλο «γεφυροποιού» –όπως φημολογείται– έχει αναλάβει η Μαρίκα!

Την ίδια στιγμή τον δικό του ξεχωριστό δρόμο φαίνεται να τραβάει ο τρίτος πόλος της οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ρήγμα μεταξύ Μητσοτάκη και Ντόρας έχει επέλθει εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ διαφωνούσε εξαρχής με την απόφαση της κ. Μπακογιάννη να ιδρύσει νέο κόμμα και ήταν της άποψης ότι δεν έπρεπε να φύγει από τη ΝΔ. Κι αυτό διότι εκτιμούσε ότι ένα νέο κόμμα μέσα σε αυτές τις συνθήκες είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να έρθει σε κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε αρκετές ευκαιρίες να διαφωνήσει δημόσια με αποφάσεις του. Πέραν των άλλων, ενδεχομένως να μη θέλει να χάσει τον τίτλο του επιτίμου προέδρου της ΝΔ και να έχει την... τύχη του Κώστα Σημίτη που κατέστη «ξένο σώμα» για το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι το οδήγησε σε δύο εκλογικές νίκες για οκτώ χρόνια διακυβέρνησης.

Ο διχασμός που υπάρχει στην οικογένεια Μητσοτάκη έγινε κάτι περισσότερο από εμφανής τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός με παρέμβασή του τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ζήτησε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά και αλλαγές υπουργών με την αξιοποίηση στελεχών αποκλειστικά από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η κ. Μπακογιάννη έθεσε εναλλακτικά, εθνική προσπάθεια με κυβέρνηση συνεργασίας ενδεχομένως ή πρόωρες εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα καταθέτει προτάσεις ή «προμοτάρει» λύσεις που κατά την εκτίμησή της θα φέρουν σε δυσχερή θέση τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ. Όπως σημειώνουν βουλευτές, το «μεγάλο πρόβλημα» της Ντόρας είναι ότι «δεν έχει ξεπεράσει την ήττα της στις εκλογές για την αρχηγία», ότι έχει «απωθημένα» και λειτουργεί με βάση αυτά, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λανθασμένες επιλογές. Το άλλο θέμα που δεν μπορεί να ξεπεράσει είναι ότι ενώ περίμενε ότι θα την ακολουθούσαν τουλάχιστον είκοσι βουλευτές της ΝΔ (υποστηρίζει ότι της είχαν δώσει σχετική υπόσχεση), τελικά βρέθηκε με λιγότερους από δέκα, κανείς δε εξ αυτών δεν θεωρείται πρωτοκλασάτος.

Παρόν

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6439&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote