Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Ενιαία φωνή ενόψει κρίσιμων αποφάσεων"
"Ενιαία φωνή ενόψει κρίσιμων αποφάσεων" Εκτύπωση E-mail
11.05.11

Έκκληση για ενότητα και ομοφωνία, ειδικά σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στα μέλη της κυβέρνησής κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα έδωσε το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, βάζοντας τέλος στα σενάρια αναδιάρθρωσης, εξόδου από το ευρώ, πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο ενδοκυβερνητικών τριβών, σεναρίων για δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού και στον απόηχο της συνάντησης - θρίλερ του Λουξεμβούργου


"Θα βγούμε με το κεφάλι ψηλά"

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε- σύμφωνα με πληροφορίες- ότι έχει γίνει συστηματική διαβούλευση πάνω στον "οδικό χάρτη" εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και ότι χρειάζεται σταθερή στήριξη από όλους στην κοινή προσπάθεια. "Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά. Το μήνυμα είναι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό θα προτάξουμε έναντι όποιου θέλει να ποντάρει σε μία δική μας αποτυχία", ανέφερε.

"Παρά τις δυσκολίες, παρά την καλλιέργεια του κλίματος μιζέριας, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά", πρόσθεσε.


"Αποφασίζουμε, προχωράμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας υιοθετώντας απολύτως την πολιτική μας, βασικοί άξονες της οποίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές το 2011, οι αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο", υπογράμμισε."Πήραμε αποφάσεις ομόφωνα για τις κεντρικές μας επιλογές. Με καθαρή πορεία πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πήραμε τις αποφάσεις μας με σοβαρότητα με αίσθημα δικαίου και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος", κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την πρώτη συζήτηση σχετικά με τη δανειοδότηση της Ελλάδας το 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, μη αποκλείοντας την ενδεχόμενη υιοθέτηση πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "αν ακούσουμε κάτι ενδιαφέρον στο Ζάππειο", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση Βενιζέλου


Ενστάσεις εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τον υπουργό Άμυνας, Ευ. Βενιζέλο, να μιλά για "πολιτικό πρόβλημα" όσον αφορά την οικονομία. "Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. Πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας", είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στο πακέτο μέτρων, τόνισε ότι δεν πρέπει να τεθεί απλώς ένα δίλημμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση ή υπερψηφίζει το πακέτο ή η χώρα οδηγείται σε εκλογές με δική της ευθύνη, αλλά "πρέπει να επιλεγούν εκείνα τα νομοθετικά κείμενα και εκείνες οι αποφάσεις που είναι συνταγματικά αναγκαίο να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 και οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας που πρέπει να γίνουν σεβαστές από τις μελλοντικές κυβερνήσεις".

Σε διευκρινιστική του δήλωση προς τους δημοσιογράφους
, ο ίδιος σημείωσε ότι "η πολιτική διεύθυνση της χώρας περιλαμβάνει την αντιπολίτευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα και άλλους θεσμούς και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη στο μέρος που τους αναλογεί".

Σε βαρύ κλίμα

Το άτυπο υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σε βαρύ κλίμα μετά τις "βόμβες" του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, που άσκησαν κριτική για την κυβερνητική λειτουργία.

Μάλιστα, εν μέσω αυτού του κλίματος, η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, οι συναντήσεις Παπανδρέου με υπουργούς που προηγήθηκαν, η
τηλεφωνική του επικοινωνία με τη γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας πυροδότησαν σενάρια για ανασχηματισμό ή ακόμη και για πρόωρες εκλογές, με πηγές του Μαξίμου να αποκλείουν το πρώτο σενάριο και για το δεύτερο να αναφέρουν ότι δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον στο τραπέζι.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6436&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote