Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι γυναίκες του Μπιν Λάντεν έκαναν μάθημα στα παιδιά
Οι γυναίκες του Μπιν Λάντεν έκαναν μάθημα στα παιδιά Εκτύπωση E-mail
10.05.11

Οι δυο από τις τρεις γυναίκες του Μπιν Λάντεν, που ζούσαν μαζί του στο κρυσφήγετό του στο Πακιστάν, ήταν εκείνες που δίδασκαν τα 16 παιδιά του σπιτιού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του, για να μην αναγκαστούν να πάνε σχολείο και αποκαλύψουν την κρυψώνα του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Οι πακιστανοί αξιωματικοί, που ερεύνησαν το σπίτι στην Αμπονταμπάντ, όπου έγινε η επιδρομή των αμερικανών κομάντος, βρήκαν σε ένα δωμάτιο πίνακα που εξυπηρετούσε στο μάθημα των παιδιών.

«Δεν επιτρεπόταν στα παιδιά να εγγραφούν σε γειτονικά σχολία για να μην τα εντοπίσουν. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μπορεί να τους ξέφευγε κάτι», επισήμανε πακιστανός αξιωματούχος.

Τα παιδιά δεν έβγαιναν έξω να παίξουν με τα παιδιά της γειτονιάς. Τα είχαν δει να περνούν από μαγαζιά της γειτονιάς αλλά πάντα συνοδευόμενα από ενήλικα.

Ανάμεσα στα άτομα που έπεσαν στα χέρια των πακιστανικών αρχών ύστερα από την επιδρομή, ήταν και οι τρεις αυτές γυναίκες, εκ των οποίων, η μία προερχόταν από την Υεμένη και οι άλλες δύο από τη Σαουδική Αραβία.

Οι τελευταίες, μάλιστα είχαν υψηλό επίπεδο μόρφωσης. Αυτές ήταν οι δασκάλες των παιδιών. Η μία μάλιστα είχε και διδακτορικό στην Ισλαμική Νομοθεσία.

Μεταξύ των παιδιών, 4 ήταν εγγόνια του Μπιν Λάντεν. Πιστεύεται ότι τα υπόλοιπα δεν ήταν απαραίτητα δικά του παιδιά. Πάντως, κατά την επιδρομή, σκοτώθηκε ένας από τους ενήλικες γιους του καθώς και άλλοι δύο συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, οι σύζυγοι του Μπιν Λάντεν θα απελαθούν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και για τα παιδιά, αρκετά από τα οποία πιστεύεται ότι ήταν των συνεργατών του.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6434&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote