Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ρουκέτα Λοβέρδου με... μισή παραίτηση
Ρουκέτα Λοβέρδου με... μισή παραίτηση Εκτύπωση E-mail
09.05.11

Τον εαυτό του «στη διάθεση του πρωθυπουργού» έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης, την πρωτοκαθεδρία του υπουργού Οικονομικών σε αυτόν, αλλά και την απροθυμία συναδέλφων του να ακολουθήσουν την πολιτική γραμμή που έχει χαραχθεί.

Κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης τύπου για τα πεπραγμένα στο υπουργείο Υγείας, ζήτησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από αυξημένη πλειοψηφία, αντί της απλής πλειοψηφίας των 151 βουλευτών, καθώς και την έγκριση του επικαιροποιημένου μνημονίου από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Αν. Λοβέρδος έκανε αναφορά στη φράση του πρωθυπουργού ότι θα συνεχίσει τη μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του. "Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα κατά κυριολεξία", ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις στην Ευρώπη για την πορεία της Ελλάδας, είπε πως αυτές στηρίζονται στη στάση κομμάτων και ορισμένων ομάδων, "που μιλούν για απροθυμία των Ελλήνων και των Ελληνίδων" στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.

"Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού", υπογράμμισε.

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησής του. Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι ο υπουργός  κάνει "σημαντική δουλειά", η οποία "κάθε άλλο παρά παραίτηση μαρτυρεί".

Επιχείρησε να υποβαθμίσει τα λεγόμενα του Αν. Λοβέρδου, εντάσσοντας τα στο πλαίσιο κατάθεσης προτάσεων από τους υπουργούς.

"Οι υπουργοί είναι γόνιμο να καταθέτουν τις προτάσεις και απόψεις τους και να υπάρχει διάλογος, οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου διαμορφώνεται κοινή συνισταμένη", είπε.

ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας οι δηλώσεις Λοβέρδου

Ομολογία αποτυχίας του κυβερνητικού έργου θεωρεί η Νέα Δημοκρατία τις δηλώσεις Λοβέρδου.

"Οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό καταδεικνύει την ανευθυνότητά τους", ανέφερε για το θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Υγείας προέβη στις επίμαχες δηλώσεις σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση.

ΚΚΕ: Αδιέξοδη η διαχείριση της κρίσης

"Οι δηλώσεις Λοβέρδου αντανακλούν τα αδιέξοδα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και την απαίτηση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - τρόικας, να γίνει ακόμα πιο επιθετική η συναίνεση που ήδη υπάρχει στο αστικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να τσακιστεί κυριολεκτικά ο λαός", ανέφερε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. "Περιθώρια για άλλες αυταπάτες δεν υπάρχουν. Λαϊκή συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ, στην οργάνωση, στην αντεπίθεση, για λαϊκή εξουσία", κατέληξε η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΥΝ: Για τα κυοφορούμενα σενάρια περί συναίνεσης στη μνημονιακή πολιτική

Το γραφείο του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τη στιγμή που η αποτυχία του μνημονίου είναι παραπάνω από ξεκάθαρη, η κυβέρνηση προσπαθεί να συντάξει ένα μνημονιακό μπλοκ προθύμων για να συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μειοψηφική στην κοινωνία και αυτό δεν αναιρείται από μια επίπλαστη εικόνα εθνικής συναίνεσης. Δεν υπάρχει καμία συναίνεση με επιλογές που βυθίζουν την κοινωνία στη χρεοκοπία και οι οποίες δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Όλες οι πολιτικές επιλογές πρέπει να τεθούν στην έγκριση του ελληνικού λαού."

Γ. Καρατζαφέρης: Έχω εμπιστοσύνη στον Λοβέρδο

«Εγώ έχω εμπιστοσύνη και στο μυαλό και στην εντιμότητα του κ. Λοβέρδου», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6433&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote