Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελληνοτουρκικές επαφές με τον γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Ελληνοτουρκικές επαφές με τον γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
08.05.11

Ο Δημ.Δρούτσας θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η Σύνοδο του ΟΗΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και θα συναντηθεί τόσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον Μπαν Κι Μουν, με αντικείμενο και το Κυπριακό.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και εκτίμησε ότι στις απευθείας συνομιλίες ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων «υπήρξε πρόοδος σε κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και την Ε.Ε, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν σε ζητήματα όπως το περιουσιακό και η ασφάλεια».

Ο κ.Μουν απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Κύπρου Δημ.Χριστόφια και τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου «να μειώσουν τις διαφορές. Θα πρέπει να το κάνουν με πνεύμα συμβιβασμού και της διάθεσης να βρεθούν λύσεις που να είναι επικερδείς και για τις δύο πλευρές». «Είναι απαραίτητο, στη φάση αυτή, οι ηγέτες να επιδείξουν ελαστικότητα και να εξετάσουν σε βάθος τα ζητήματα», προσέθεσε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα του ζητήσει να παροτρύνει την τουρκοκυπριακή πλευρά στην κατεύθυνση αυτή.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6430&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote